Mycket planerande

2012-07-16

Så var Falsterbo över för denna gång. Otroligt vad fort det går. Det var lite kallt och blåsigt men inte speciellt mycket regn och på fredagen blev det ju t o m ”Falsterboväder” så jag klagar inte. GOD mat och GOD dryck i mängder tillsammans med TREVLIGT sällskap och till nästa år har vi en ny strategi:-) Berättar om den en annan gång. Hur som helst så kommer vi hem med ganska full bil och fulla huvuden. Många intryck och inspiration från dagar som är fyllda med många fantastiska hästar och ryttare. Är lite besviken på 5-åringarna i år, tycker att det har varit bättre tidigare och jag tror inte att det är så många vi får se i 6 års klassen nästa år. Den profetian kanske kan tjäna som inspiration för någon som red 5 års i år:-).

Shopping lyckades ganska bra, träns dock inget nytt kandar, ett par schabrak, lite snygga kläder en tjock dunjacka, lite smycken och en FRACK! Dock ingen hjälm, som jag skrev tidigare så kan inte ens jag försvara en hjälm för 8500 kr oavsett om den är snygg. Återstår att leta hjälm då jag inte avser att rida med hatt till fracken. Är lite för rädd om mitt huvud för det.

Nu är jag på mitt kontor igen och jobbar lite. Ska göra det ett par veckor och sedan ska vi kvista till Gotland. Har en start inplanerad med Russin nästa helg så trimmande lär det bli. Började igår otroligt inspirerad av Anna Svanberg, hatten av för den ryttaren, tycker att hon blir bättre och bättre för varje år. Lite stolpe ut i finalen för henne men som hon visar hästarna! Russin var inte lika imponerad av min inspirerade ridning, gjorde någon serie lugn och fint men när jag för vilken gång i ordningen ”pickade” på henne för att få mer galopp så sa hon ” NU FÅR DET J….LAR I MIG VARA NOG! JAG HAR HAFT SEMESTER”. Ja hon sa ju inte det men jag förstod på hennes reaktion att det var eg det hon sa. Blir nog bättre om någon dag eller två.

Har fått frågan tidigare om hur de är att sätta igång efter de vilat. Det är verkligen ingen skillnad på dem. Riojan har ju under åren haft otaliga tillfällen då hon vilat för skada eller annat och hon är liksom komserverad, hon är alltid likadan det som kan saknas är styrka, uthållighet och kondis men annars är det hur odramatiskt som helst att sätta igång henne. Russin som är något av en Duracellkanin skulle man kunna tro blir vild vid vila men inte heller hon är speciellt annorlunda när hon vilat. Kan behöva någon dag för att komma ihåg att bakbenen ska vara under och inte bakom men annars väldigt lika att rida.

Nu har jag satt mig och börjat försöka planera hösten, det var inte särskilt lätt för allt verkar krocka med varandra. Nåväl det kommer väl kanske ut fler tävlingar vad det lider.

Har också börjat planera för tillskottet som kommer någon gång i början av augusti. Jodå nu har vi köpt en häst till! Pratade ju tidigare i våras om ett ev projekt. Luften gick ju ur mig när det blev som det blev med Matcho men nu så har det lagt sig och vi kommer att få hem en 3 åring efter High Cruiser-TipTop- Napoleon. Ska bli riktigt skoj! Nu har jag gjort nåt sånt där igen som man inte gör dvs köpt en häst utan att se den annat än på bild så jag vet verkligen inte vad jag köpt:-) Å andra sidan så är det Russins uppfödare så jag har ganska bra koll på hennes avel så det blir spännande att se vad det kan bli. Den har inte gjort något så det blir att börja helt ifrån början så får vi se om det kan bli kvalitets nästa år eller inte. Nåväl lite projekt ska man väl ha nu och då.

Nu behöver jag jobba lite så jag skriver mer senare!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *