Moraltant!

2012-11-09

Laddade på som sjutton för att skriva ett långt inlägg om allt tokigt som vi stoppar i våra fyrbeningar. Det är verkligen ett ämne jag skulle kunna fördjupa mig i en längre stund men kände att då finns risken att jag uppfattas som både fördömande och moralkärring och alla möjliga positiva tillmälen så jag la helt enkelt ner den tanken igen. Måste ändå få skriva att jag blir lite uppgiven när jag hör att ”hästar äter allt som finns i naturen och de äter inte om det inte är bra för dem”. Senast jag tittade ut genom fönstret så växte det inga bananer eller andra exotiska växter från träden, inte i min trädgård i alla fall:-).

Dagarna denna vecka har rusat förbi som det så gärna känns i november. Eftersom jag också var på några kvällsutflykter och IR.-Anna var här i veckan så har ju också kvällarna sprungit förbi. Nu har jag i alla fall strukit mig ifrån Högbo. Russins ben ser helt ok ut men jag vill nog gärna ultraljuda det på måndag också plus att det blev ingen bra uppladdning för MsvA. Bättre då att ta det i vår och hoppas att vi känner oss mer än redo. Riojan fortsätter att leverera fantastiska pass gång efter annan. Ska bli roligt att se om vi kan göra ett sådant på måndag också och vad farbror Wieger säger om henne. När vi var på Ledingenäs så tipsade Anna lite om hur hon gör och tänker när hon gör byten och det funkar verkligen riktigt bra. Har hopp om att bägge bytena ska sitta fint i vår på henne.

Lille humpedump väntar på sin sadel, eller det gör han inte alls, det är matte som väntar på sadeln. Bettet är ff äckligt tycker han  om än inte lika äckligt som tidigare. Ska försöka köra lite longering och ev lite tömkörning under helgen så får vi se vad han gillar det. Jag är lite orolig för att han faktiskt är lite korkad så att det kommer att ta tid att få honom att fatta:-). Det var väl en oerhört taskig sak att säga om en liten häst men faktum är att jag inte tror att det är så många höns hemma där ännu. Tror han behöver träning av sin hjärna för att kunna göra flera saker samtidigt:-)

F ö tror jag att jag gillar vuxna hästar! Aha säger några nu och ler lite ”vad var det jag sa” men se ni har alldeles fel! Anledningen till att jag gillar vuxna hästar är för att de har lärt sig hålla ordning i sin box. Den här lilla verkar inte ha hittat något system alls, det ligger högar överallt, han drar gärna in höet under sig så att han får sova på det som blir över när han är mätt och det verkar vara blöta fläckar både här och där. De vuxna hästarna har liksom två till tre ställen som man alltid mockar på samma sätt. Läääängtar till dess att lille Humpe också tycker det är skönt att ha rent strö att sova på.

Nu ska jag avrunda veckans arbete och i helgen ska jag träna och ha träningar och sedan blir det Wieger-träning på måndag. Ska bli så kul!

Ha en riktigt trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *