Monstervecka

2012-06-18

Så var då förra veckan genomförd och det är inte utan att jag drar en lättnadens suck över det. Den har varit minst sagt blandad. Först mycket arbete. Sedan tävling med hjärtehästen på torsdagen och jag kan konstatera att jag blivit vad min mamma skulle säga ”åpen”. Var först och dömde unghästar tillsammans med Pia Fält på torsdagen. Kan inte nog säga att jag tycker att det är en underbar bedömningsform. Så himla roligt. Vi var dessutom väldigt överens och det känns ännu roligare.

Red sedan Riojans andra MsvB. Hon kändes riktigt fin på framridningen nästan så att det blev lite för lång stund. Det är ff ganska svårt att veta hur mycket jag kan ta ur henne där. Hur som helst. Kändes ganska bra i traven, hon ”tippar” dock ff lite i skolorna vilket gör mig aningens irriterad men gjorde en hel del bra saker. Missade bägge bytena och lyckades t o m rida fel en gång! Men trots det så gick hon på 60%. Och vad känner jag då, jo ”jaha”. Nu har jag minsann blivit lite bortskämd med denna fantastiska lilla häst. Alla mål som är uppsatta för säsongen och då var det i från början HELA säsongen har uppnåtts och med råge redan under våren. Jag borde vara överlycklig och inte bara känna ”jaha” när hon går godkänt i MsvB. Bytena är definitivt inte befästa och det är nog mest en händelse om vi sätter dem på banan så FY på matte och DUKTIG Rioja.

Fredagen var den vi alla hade fasat för. Men jag måste säga att hur oändligt ledsen jag än var på begravningen så var den fantastisk. Den var ljus och den var verkligen Robert och Anna. Den var kärlek och personlig. Efter minnesceremonin åkte vi till Krusenberg för att äta middag. De hade dukat upp en fantastisk grillbuffé nere vid vattnet och vi hade sådan otrolig tur. Solen sken från klarblå himmel och värmde på ryggen fram till kl 21.00. Vi hade trevligt, det var tårar och skratt och många minnen. Tack bästa Anna för att vi fick dela detta, kärleken till Robert och minnas tillsammans med dig och de nära. Jag är stum av beundran för hur min lilla Anna hanterar detta.

Lördagen följde med hällande regn. Det var planerat en start i Håbo med Rioja men vi var så slut efter fredagen så med det hällande regnet var det inte speciellt svårt att bestämma sig för att ställa in det hela. Hur som helst så var det bara en tävling, den betydde inget alls och inget fanns att rida för. Vi ägnade dagen åt att göra andra eftersatta men nödvändiga saker. Red Russin på morgonen och sedan åkte vi med Frida till veterinären för att ta bort dränaget. Pratade med Karin under tiden som var i Håbo på morgonen då det inte regnade och hon hade lyckats ta sitt andra kval. HURRA, bra gjort, nu ska vi träna byten som aldrig förr. Ägnade resten av dagen åt att sanera inomhus och sedan laga god mat.

Söndag, upp på morgonen för att ge oss av till Ludvika. Regnet hällde ner hela vägen dit. Väl där hade det slutat och vi fick ingen droppe på oss. Tur som en tokig. Red en MsvA1 med Russin. Kändes inget vidare på framridningen, blev stum och spänd och ganska stretig. Så brukar det inte vara utan brukar hitta en ganska ok känsla på framridningen. Nu fick jag brottas en del med henne och det kanske var bra. Väl på banan så kändes det helt ok i traven, bättre flyt än i Botkyrka, fick t o m en 8 på en travsluta, det är roligt för det är svårt på Russin. Fixade galoppen helt ok med bytena på medellinjen. Efter andra bytet så tappade jag henne lite och hon blev stark in till andra piruetten som vi dock gjorde om än ganska stor. Och så paradavslutningen då, mycket stark häst in på diagonalen MEN vi satte serien igen! Ja det är ganska otroligt för som sagt vi gör det ff inte på träning (eller jag har lagt ner träningen av serier:-)). Fick 61,34 proc och nu fattas det endast några fjuttiga poäng till kval. Det känns verkligen som att det är inom räckhåll, behöver dock komma ikapp mer med galoppen så att hon inte blir så stark där. Nu är Russinets säsong till ända, den blev kort men med gott resultat. Vi har nästan uppnått det vi hade satt, en start i MsvB med bra procent och placering och 2 av 3 starter godkända i MsvA är jättebra för oss. Får se om det finns någon sommartävling med en MsvA så vi kan försöka nå kval igen. Annars har jag en tävling kvar med Rioja, en MsvC2 (som jag inte gillar) i slutet av juni sedan får jag lite vila.

Nu Wiegerträning och om jag inte lyckas med serier idag kan jag i alla fall säga att ”jag sätter dem på tävling” Wink

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *