Mickel

2010-11-30

Det heter jag faktiskt inte! Jag heter Peter Emanuel Rödtopp. Ja det kanske inte var så mycket bättre men det är i alla fall ett riktigt gediget namn. Om man vill vara slarvig så kan man också kalla mig PER men det lyssnar jag inte till. Jag lyssnar inte heller till Mickel, vet verkligen inte var de där fåniga människorna fått det ifrån att man skulle heta så för att man råkar vara röd och vit med lurvig svans.

Jag har flyttat till Ängeby Ryttargård. Tycker det är ett hyfsat ställe och framför allt så har de en tokrolig gubbe där som springer runt med grillkorv i fickorna. Tänk er grillkorv. Han var schysst nog att bjuda mig på några igår kväll en sådär 5 stycken! Den sjätte åt jag upp på studs för då hade jag gömt de andra fem i olika stycken runt omkring på gården så jag kan mumsa lite här och där när jag känner mig sugen. Tanten som bor i huset är inte riktigt lika rolig. Hon oroar sig för katterna och skäller på gubben att han inte ska mata ”Mickel”. Som tur är så struntar han i det och fortsätter enträget att försöka komma i beröringskontakt med mig. Men där drar jag gränsen. Jag är gärna med på foton och kommer gärna så nära att jag så småningom kan klippa någon av de där katterna som bor på gården. (Där har hon rätt tanten!! Jag må se vän ut men en liten katt säger jag inte nej till). Jag skulle helst ta den där med vit tipp på svansen för hon ser ganska rund och god ut. Den randiga verkar lite kaxig och hon jagade f ö mig häromkvällen. Den helsvarta ser lite för mager ut i mitt tycke men den svartvita. Ja den är som en våt dröm där snålsaften rinner men tyvärr verkar den ha flyttat in på heltid just nu. Veklingar som inte tål några minusgrader.

Nåväl, jag fortsätter hålla mig väl med gubben med korvarna så dyker säkert min chans upp så småningom, då kan jag t o m stå ut med smeknamnet Mickel…..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *