Mera tävling

2015-05-20

Usel uppdatering kan man väl säga men jag får helt enkelt skylla på att jag har lite mycket. Hur som helst så har jag och Russinet startat vår andra StGeorg nu! Till Järfälla styrde vi kosan i torsdags och det är en tävlingsplats jag verkligen gillar! Bra underlag, liten och intim där det är nära till allt, ja helt enkelt super! Jag vill också passa på och lägga till att de här två tävlingarna har varit de roligaste någonsin! Inte p g a vare sig resultat eller prestation utan just för att vi ÄNTLIGEN har fått starta den här svårare klassen. Jag har nog inte heller riktigt vetat vad jag kan förvänta mig i bedömning men är mest positivt överraskad att jag tycker att de faktiskt dömer lite snällare än vad som är fallet i MsvB med endast en domare. Kan ju vara värt att grunna på? Jag satsar nu på att försöka behålla den här sinnesstämningen vid fortsatt tävlande för jäklar vad kul det kan vara!

Russinet var mycket piggare denna dag, ff inte riktigt sig själv men väldigt mycket mer lik. Hon var lite överladdad (brunstig?) på framtidningen och då blir hon liksom ”stel”. Det ser ganska bra ut men känns som om man inte ska kunna svänga åt något håll än mindre göra någon form av rörelse:-) Fick t o m fram ”fintraven” på framridningen men kände nog på mig att jag inte skulle kunna spänna bågen så inne på banan då hon var lite för på.

Innan vi gick in i ridhuset så visade hon också någon av sina finaste konster för åskådarna utanför. Dressyrmänniskor tittat lite konstigt på en när man ägnar sig åt skolor på två ben, fattar inte riktigt varför, det händer väl nu och då för alla, eller??

Inne i ridhuset var hon spänd och blir också lite platt. Skolorna och volterna funkade, mellan och ökad trav blir liksom inget just nu men det kanske kommer sig när hon känns lite piggare. Galopprogrammet gick bra. Fint flyt i skolorna, kan givetvis vara luftigare i bytena men det kan jag inte göra så mycket åt just nu. Blev lite för noggrann in till första piruetten så hon missförstod mig och trodde att vi skulle börja en serie så jag fick bryta av och sedan göra piruetten. Lite surt förstås då det är en koeff och det är också den som är lättast. Satte sedan 4orna! De är ju bara de svåraste. Jag räknade och fokuserade och räknade och fokuserade för att inte bli för snabb och inte för långsam. Och när vi hade klarat dem så hann jag tänka ”jäklar då fixar vi nog 3orna också”. Det skulle jag ju aldrig tänkt utan jag skulle ha varit precis lika fokuserad in i nästa serie. Nu blev det i vart 3e sedan i vart annat och därefter vart tredje. Dumma mig! Men jag tar det på lärokontot. Denna gång hade alla domare oss över 60 procent och var eniga, det känns jätteroligt. Räknade efter och konstaterade att om jag ”bara” hade satt första piruetten och fått 6 på den så hade vi kvalat.

Det känns ju också roligt att veta att om vi rider felfritt utan att vara vårt bästa så kan vi ändå kvala. Att få rida nationell i sig är liksom inte något eget mål då konkurrens och ekipage blir så mycket bättre. Det handlar mest om att få fler tävlingstillfällen så att jag får rida några fler StGeorg så länge Russinet kan gå. Jag vet ju inte när och om jag har någon annan häst som kommer att gå motsvarande inom någon snar framtid.

Vi gjorde också en vetcheck på henne på fredagen och glädjande nog hittade vi inget. 0 grader vid böjprov och lite stum i muskulaturen i  ryggen så vi gav lite B-vitamin och så har hon tagit det lugnt i några dagar. Har anmält till slutet av juni så får vi se om det blir av, är inte överförtjust i den tävlingsplatsen.

Det är allt för nu, återkommer med bilder ifrån Järfälla som har nån form av ”magiskt” ljus lite som ridhuset i Solna. Framridningen i Järfälla ligger med en bakgrund som gör att det blir jättefina bilder där. Nåväl återkommer om det lite senare.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *