Mer sjukstuga

2015-11-30

Det vore väl synd att säga att det går så himla bra nu:-( Rioja stukade sig i vä fram för sådär 5 veckor sedan och hon är ännu inte riktigt bra. Eftersom hon är en EMS häst så är man ju inte så sugen på att spruta med cortison utan jag har varit lite kall och väntar ut det med vila. V tittade på henne igen efter 4 veckor och då var det ff inflammation i leden så då körde vi lite tuppkam. Vi får se om det räcker och vi kollar henne igen strax innan jul. Då har hon vilat i 2 mån så det vore väl sjutton om det inte ska ge sig.

Har trimmat på med Russinet och Humpe och även Lina har fått prova rida Humpis ett par gånger. Det går enligt rapporterna riktigt bra så tanken var att hon ska rida lite varje vecka. Tyvärr så blev han halt i fredags??? Vi var till Friends på dagen efter att ha släppt ut hästarna och fixat stallet. Vid utsläpp var han helt ok. När vi skulle ta in på eftermiddagen var han jättehalt, sådär så jag trodde att han ryckt en sko eller nåt. Det var dock inte fallet och jättesvårt att se vad det ska kunna vara. Foten är lite varm och han har lite puls i benet. Så då får han vila också även om jag just i skrivande stund ser hur han galopperar runt runt i hagen. Kanske inte det bästa men eftersom jag inte vet riktigt vad det är så rör han sig väl inte mer än vad han har ont för. Och för tillfället ser det inte ut att göra jätteont:-)

Red i alla fall Russinet i helgen och peppar peppar så verkar i alla fall gammeltanten var frisk och kry. Hon är väldigt pigg och just nu väldigt brunstig så när jag red i söndags så var hon endast typ 3 år och sprang och ropade på sina kompisar i ridhuset. Man kan faktiskt bara skratta åt det. Lite gulligt är det när tanten som snart är 19 ff är så barnslig:-) Efter gnäggattackerna så skötte hon sig riktigt bra. Lite för på och stark kanske men lite piruett-jobb hjälper till att få bort henne från handen så det handlar mest om att försöka kanalisera hennes energi till något bra. För några år sedan så var det knappt möjligt. De där brunstdagarna var det nästan lika bra att sitta av eftersom hon bara varvade mer och mer. Nu har åldern ändå kommit ikapp henne så att det går att göra något vettigt av det.

Jag hoppas att Humpen endast gjort något väldigt temporärt som går över inom några dagar. Han var riktigt på gång där efter Wiegerträningen och även Lina tyckte att det gick bättre för henne så det vore tråkigt om det blev ett stopp just nu.

Nåväl det blir som det blir och jag får väl vara tacksam att det är den här tiden på året och inte i maj om man nu ska försöka hålla sig positiv och det ska man juWink

Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *