Men igen då!

2013-05-20

Jag vet verkligen inte varför det är så svårt att hinna med att skriva lite här på bloggen. Det har i alla fall inte att göra med att det inte skulle finnas uppslag för jag tycker det händer saker mest hela tiden. Högsommarvärme har infunnit sig och det är hääääärligt. Tyvärr så förde det nog med sig att Russinet som fick äta grönt hela fredagen under natten och på morgonen på lördagen hade lite magknip. Ett Russin som inte äter är ett dåligt tecken. Så lördagsmorgonen ägnades åt att promenera Russin, spruta i henne 1,5 liter paraffin medelst liten metacamspruta (!!), det tar tid kan jag berätta. Longera Russinet och slutligen släppa ut Russinet i hagen. Under den här tiden red jag också ett pass på Riojan. Ett jättebra pass ska tilläggas där jag satte det svåra bytet två gånger! Då vädrade jag morgonluft och kände att kanske, kanske löser jag detta till slut.

Riojan är överlag mycket bättre nu, verkar ok i sin rygg och är mer liksidig vid ridning med mycket mer energi än tidigare. Har ridit tre pass på raken så idag är det vila som gäller.

Russinet då, jodå hon repade sig och eftersom hon i grunden är ett matvrak så har jag utan metacamspruta lyckats lura i henne ett par lite paraffin till. Det räcker med att blanda det med lite kraftfoder, betfor och tunt skivat äpple så slinker det minsann ner som ingenting:-) Hon är f ö väldigt mjuk och len runt truten just nu efter allt paraffin:-)

Humpen hade ett sår på benet i någon dag som gav lite lymfa och gjorde honom stel så han fick vara tills det hade gått över. Tömkörde honom på banan igår kväll tillsammans med myggen och då såg han riktigt fin ut. Börjar bli dags att klättra upp igen och se om tömkörningen gjort någon nytta. Kanske bra att göra det när han är lite betestrött och loj av värmen. Annars har han och nya hagkompisen verkligen funnit varandra. De ser ut som knoll och tott, väldigt lika till färg och form så de skulle kunna vara bröder.

Vad annars i helgen, ja lite planterande och rensande, någon campari på altanen (det är sommar det) och så förstås en massa ishockey! Jag är och förblir sportnörd och tycker verkligen att hockey är roligt. Kanske inte så förtjust i backhoppning och inte heller bowling (som åskadarsport) men annars tycker jag att de flesta sporter har något att ge som är värt att tänka på. Annars har vi som ”vanligt” ätit ganska gott och t o m suttit lite grand i solen. Har inte haft några inbokningar i helgen som inneburit några resor iväg och tänk då känns det genast som om helgen blir så mycket längre. Lite varning på ryggen efter att ha stått i huvudet i rabatter men får jag strecha och ha mig en stund så går det nog över. Har också ägnat några få tankar åt att människor aldrig upphör att förvåna en och då inte nödvändigtvis på något positivt sätt:-) Det tog däremot inte så lång tid att konstatera så jag har redan lämnat det.

Lilla mamman är på väg hem ifrån sin utflykt och om jag ska döma av smsen jag fått så var det en lyckad resa. Tyvärr avslutades den med magsjuka (eller kanske någon matförgiftning) så jag hoppas att det var lindrigt. Jag får väl höra mer när hon kommer hem och då förhoppningsvis kommer hit. Det var ju en stund sedan nu och vi har ju MASSOR att göra:-)

Ha det nu skönt i högsommarvärmen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *