Me like Russinet

2014-10-19

Sådärja, nu stänger vi säsongen! Russinet var och startade sista omgången i div 1 igår. Högbrunstig och allt. Tyvärr blev vi bara två i laget och vi hade behövs rida på sådär 103 procent var för att vinna så den utmaningen var liksom bort redan innan vi startade:-). Hursomhelst så gjorde Elin och Cordelia ett jättefint program och fick nästan 70%! Riktigt bra gjort. Jag har tidigare startat Russin i Sigtuna och tycker att de har ett ganska tittigt ridhus med hål i sargen och ganska nära till publiken. Det var dock inget större bekymmer denna gång. Däremot är jag inte det minsta imponerad av underlaget. Trodde förra året att det var p g a att ridhuset var ganska nytt som underlaget var djupt men det verkar inte ha satt sig något. Det känns ganska ”bottenlöst” och det gör att det blir lite ”styra runt” över det hela. Hästarna får inget riktigt avstamp och Russin som är en ”traktor” har ju inga större bekymmer med det normalt sett men nu är hon ju inte i topptrim vilket gör att hon behöver lite mer stöd från underlaget. Det är ganska jobbigt att göra travökningar i badstrandssand när man inte har den där riktiga styrkan i bak.

Hur som helst så var hon lite spänd och ”busig” när vi kom in på banan men när vi fått startsignal så funkade det. När hon blir så där jättebrunstig på hösten så får jag så konstig ”motor” i henne. Dels är det fullt ös medvetslös men dels är det att ”passa” henne lite så hon inte helt plötsligt bara lägger av. Konstig energi helt enkelt. Vi red igenom programmet och hade inga speciella missar. Vi glänste inte heller men tycker nog att vi kunnat få några procent till. Det spelar iofs ingen som helst roll då det var 3 placerade och vi var inte i närheten men man vill ju alltid på nåt sätt ändå ha en procent som speglar ritten. Jag är ändå rätt nöjd med henne då hon trots brunst och spänning ändå kan vara med mig numer på banan och inte helt plötsligt bara ”balla ur”. Nu ska vi lägga ganska mycket mer rehab arbete på henne under vintern och hoppas att jag kan få tillbaka min starka och spänstiga häst, åldern till trots, och att vi får rida de klasser vi vill under våren och känna att vi kan göra det bra.

Det känns också skönt att packa ihop säsongen nu, mycket jobb och ett efterhängset ryggskott påminner lite om det som komma skall. Mörker, kyla och långa fast korta dagar. Det är inte den bästa tävlingsperioden för mig i alla fall. Jag är nöjd med min säsong. Det blev 13 starter totalt på bägge hästarna och placerad i 55% av starterna. Rioja är placerad i 50% av sina starter och har tagit ett kval till MsvA, tyvärr fick vi ett bakslag med hennes sjukdom så höstsäsongen blev kort. Russinet visste jag ju inte i juni om hon någonsin skulle komma tillbaka till träning och tävling så att hon är placerad i 67% av sina starter i år är ju verkligen bara bonus:-) Vi har också lyckats förlänga våra kval så de räcker ytterligare 24 månader. Så nu får vi hoppas att den sista operationen är gjord och att de kan få vara friska och träna bra under vintern så får vi se vad våren ger.

Nu lite jobb och sedan rasta de andra som fick vila igår när Russinet var på tävling.

Hur som helst – Me like Russinet fast hon är en riktig toka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *