Måste vara bästa sporten?

2012-05-21

Jamen det här med ridning måste verkligen vara den bästa sporten av alla. Det är lätt att känna så den här tiden när solen skiner, man är omgiven av häggen som blommar och allt håller på att slå ut en liten bit i taget. Mitt i detta får jag sitta på utebanan och träna för Wieger i strålande solsken på hästar som trivs med lite extra värme i sina muskler.

Ja tjosan säger jag bara vad fantastiskt det kan vara att ägna sig åt denna sport vissa dagar. Red Russin det kortare passet idag. Hon var fin, tränsträningen medfokus på lydnad och genomsläpplighet har fungerat. Satte på kandaret idag och red både serier och piruetter i galoppen. Har ju inte gjort det på en stund med tanke på rehab men det kändes riktig bra. 4orna funkade riktigt bra, 3orna fungerar jättefint 3 st, sedan trycker jag iväg henne, fattar faktiskt inte riktigt vad jag håller på med??? Koko helt enkelt och verkar inte riktigt bildbar, daaah. Piruetterna kändes också jättebra. Red sedan igenom MsvB4an (för att jag inte kunde MsvA1an) det gick rätt bra även om jag känner mig lite rostig på Russin och fick henne lite i händerna, men bra att få rida program för Wieger emellanåt.

Riojan hon dansade! Ja hon gör ju det, fantastisk känsla och hon gör allt riktigt bra. Det är väl bara piloten som måste lära sig att sätta byten från vänster till höger. Jag har en tendens att göra det lite komplicerat, fråga mig inte varför men så är det. Kan ha något att göra med att hon har blivit lite tokig tidigare när jag tränade de bytena så därför tror jag att jag inte riktigt slappnar av. Fick till hjälperna på slutet även om hon bytte både stort och tokigt och inte alls men jag höll mig kvar i min position och det är nog det viktigaste så kan hon sedan lära sig göra rätt. Tänk att det ska vara så svårt att göra ingenting.

Varmt och svettigt var det men ack så roligt! Längtar faktiskt till nästa tävling med Rioja och ”bävar” lite för Russin men det är alltid så när man inte varit ute på ett tag, gäller att ta tjuren vid hornen eller som jag så framgångsrikt manade mig själv tidigare

”…hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna sin båge” den minns ni väl Så på´t igen bara annars kan det aldrig bli bättre

ha en riktigt skön och solig måndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *