Märkligt?!

2013-05-23

Jag vet inte om någon minns att jag förra året fick diagnosen lokal sarkodios på Russin. Eller rättare sagt på Russins vänstra framben. Det är vad jag förstår en ”obotlig” sjukdom som man kan hålla i schack med kortison eller andra preparat. Hur som helst så kom jag fram till under förra året att det fungerade utmärkt med att linda benet från knät hela vägen ner till hoven. Då svullnade inte benet upp och hon kunde gå olindad på dagarna då cirkulationen är bättre i benet. Under slutfasen av hennes boxvila vid griffelbensskadan så slutade jag linda frambenet då jag tyckte att det såg bättre ut. Det finns ju också nackdelar med att ha det lindat jämt och ständigt då det gärna blir krustor och skav efter lindor.

Benet har varit bra sedan dess!!?? Ingen svullnad och behåringen har kommit tillbaka. Hon blev ju otroligt förtunnad i håret på det benet så det såg nästan ut som om hon hade skav. Nu har det inte varit lindat på över en månad och jag har inte behandlat med några preparat på ett år och håret har nu kommit tillbaka och hon ser ytterst normal ut. Jättekonstigt men roligt förstås. Jag har skrivit om detta till Kerstin Bergvall som är den som forskar runt detta och är hudspecialist. Det kan ju vara intressant att veta om det här tillståndet som är obotligt då man inte vet var det kommer ifrån, kanske kan självläka. Jag har ju ingen erfarenhet av detta och skulle vilja veta om det finns fall som självläkt.

Ja Russinet kanske har ett osedvanligt läkkött. Vi får hoppas att det gäller för hennes griffelben också. Än så länge ser det bra ut. Blev lite uppehåll i igångsättningen då hon valde att ta av sig en nypåslagen sko. Ganska typiskt tycker jag, har nog inte haft en tappsko på typ 3-4 år så det var väl dags:-)

Imorgon bär det av till Stockholm för konsert. Ska äntligen få se Bon Jovi live!!!! Ska bli så in i hoppsan jäkla roligt och framförallt att det kommer att ske tillsammans med min bästa kompis sedan många år som delar så otroligt många minnen med mig till deras låtar.

Ja imorgon blir det fullt ös medvetslös!! (I alla fall till dess jag ska sätta mig i bilen och köra hem som den ordningsfulla medelålders kvinna jag ändå är:-))

Ha det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *