Många saker som händer

2015-05-07

Ja nu har det gått lite tid igen och jag har minsann varit och tävlat ett par gånger. Rioja fick springa runt en MsvB2 i Solna som första start och kändes verkligen jättefin. Hon satte bägge bytena vilket gjorde mig glad. hon fick däremot inte godkänt på bägge bytena vilket gjorde mig lite mindre glad:-) Generellt sett var det en bedömning som var jättekonstig så det får helt enkelt räcka med att hästen var fin, jag var nöjd och vi fick ett litet pris, mot nästa tävling.

Sedan var det då äntlligen dax att få till den där efterlängtade starten i StGeorg! Då var jag faktiskt nervös för en gång skull. Framkommen till Botkyrka så var jag i så där perfekt tid som man önskar varje gång. Det innebär att man inte riktigt hinner vara nervös utan bara gör sina förberedelser.

Framridningen var inte så rolig, jättehårt så hästarna kändes halta och dammigt. Ridhuset däremot var bra men blev ju en väldigt stor skillnad mot framridningsunderlaget. Det som bekymrar mig lite är att Russinet känns lite matt och trött?? Det är hon inte direkt känd för. Hon kan ju vara lite konstig vid brunst och bli lite av och på men det känns som om hon liksom inte kommer upp från marken riktigt. Den känslan hade jag även inne på banan så det blev ju långt ifrån så bra som hon kan vara men det var prydligt och de missar vi hade var inga katastrofer utan mer sådana som man noterar som domare och måste då sätta ett underbetyg. Trots det så var det godkänt och då kändes ju inte heller kvalgräns så långt bort.

Nu ska jag prova ge lite extra B-vitamin och lite tillskott så får vi se om det blir någon skillnad Jag har ju ytterligare en start inplanerad och därefter vet jag inte så jag kör på och sedan gör vi en koll om någon vecka för att se om det blivit bättre när pälsfällningen är över. Rioja ska också få ut och lufta sig nu i MsvB4 så får vi se om bytet som vi kämpat så länge med också vill visa upp sig på tävling.

Humpisen får fortsätta sitt uppbyggnadsarbete och tyvärr såg han lite knackig ut häromdagen så vi får väl avvakta och se om det var något tillfälligt eller om vi behöver kolla det också.

Annars springer tiden iväg och jag hinner inte skriva speciellt mycket men lite rapporter kanske jag kan hinna efter tävlingarna

Allt gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *