Litet uppehåll

2013-10-14

Ja nu blev det ett ofrivilligt uppehåll med skrivandet men det beror mest på att det händer lite för mycket. Humpisen har varit på utflykt till vet i Fjärdhundra. Han har ju inte åkt någonstans sedan han kom hit så det var ju lite spännande att se hur det skulle gå. Han var jättesnäll att lasta, stod snällt på transporten och var snäll att ha med sig. Så ja han är som han är dvs snäll. Hittade inget på röntgen och konstaterade att det mest troligt är en blödning i sulan på vä bak som han känner av. Han är bättre men får ff puls i benet när han varit ute. Han har en boot på för att skydda sulan och om han inte springer alltför fort så sitter den kvar:-) Så ja han verkar inte ha alltför ont. Jag ger det en vecka till innan vi tar beslut om vi måste sätta på en sko för att det ska ge sig.

Riojan har jag ridit några dagar. Hon känns jättefin men jag kommer på mig själv om att jag liksom sitter på ”ägg”. Dvs jag rider väldigt mycket på hennes villkor och är mest glad att man får sitta på henne igen. Det kommer ju inte att hålla i längden utan jag måste ju lägga någon form av arbete på henne också men samtidigt så vill jag att hon ska vara glad. Ja jag lallar väl på ett tag till så får vi se hur det blir.

Russinet fick gå ett pass för Wieger igår. Det var roligt men min rygg vill inte riktigt vara med så jag tycker inte att jag gör henne rättvisa. Det går ganska bra i galoppen och även när vi samlar traven men när jag ska öka så känner jag hur jag skyddar ryggen och blir då väldigt stum. Om man ska hjälpa hästen så behöver ryggen liksom släppa igenom rörelsen och det kommer nog inte att hända på en stund:-(. På tisdag ska jag uppsöka läkare och försöka få till en MR på ryggen så vi får se hur det egentligen står till.

Daniels hand är lite bättre även om det var en seg tillställning. Han ska ta det lugnt i 3 veckor till, på fredag får stygnen tas bort och så ska han börja med sjukgymnastik så får vi se om lillfingret vill vara med igen.

Annars är det mest jobb dag som kväll och mer blir det. Det är ju ofta så den här tiden på året fram till jul så det är väl bara att ”bita i”

Hittade en fin bild på Russinet ifrån Wallstanäs den sista tävlingen den här säsongen (tror jag). Det var så fint ljus den dagen och Russinet ser inte en tjock ut på bilden:-)

Ha en skön oktobermåndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *