Liten ridrapport

2013-11-20

Ja det var otroligt vad dåligt om tid det finns för att uppdatera här. Min tid har gått åt till MASSOR av arbete och däremellan lite oro, leta foder, räkna värden, planera för vidare utredning etc. Men i söndags fick jag i alla fall lite ”mellandag” för egen del. Jag red Russin och Humpe för Wieger och bägge hästarna gick jättebra. Framförallt Humpen tycker jag överpresterade lite:-). Han är ju som sagt ff inte så himla mycket riden och just nu är han i en liten växtperiod. Tycker att jag tappat traven som var på gång men däremot så har jag fått galopp. OCH vilken galopp!! Red på utebanan i lördags och helt plötsligt var han genom nacken och ryggen i galoppen och ojsan vad fin han blev. Han fortsatte så även för Wieger. Det som är roligt då är att jag är liksom nöjd med att jag hittat en bra balans och form i galoppen men då ska vi helt plötsligt lägga till saker. Bra det med Wieger!! Så i söndags så fick vi på volten göra övergångar mellan skritt och galopp. Humpen är eg inte färdig för det men det verkade han inte veta:-)

Han kommer tillbaka jättefint och så hittade vi en ganska bra avslappnad skritt och sedan var det lite segt vid fattning och någongång lättade han lite i bakdelen för att det blev jobbigt men i övrigt faktiskt ganska okomplicerat.

Ja han går från klarhet till klarhet och efter en (väldigt kort) period av lite motstånd så trummar han på som vanligt och han verkar också vara lite clever, faktiskt inte alls lika mycket fiskmås som man skulle kunna tro:-)

Russinet pumpade på som bara den och kändes riktigt, riktigt fin. Fick ett litet stopp i högerpiruetten men annars tycker jag att både hon och jag skötte oss bra. Det var roliga pass så här i november och ger mersmak. Tyvärr har jag alltför mycket jobb nu för att hinna prioritera ridningen så min ”beridare” Daniel får försöka hinna skava på lite på dem när jag är borta.

Har också, tror jag, hittat ett foder för Rioja. Russinet ska få dela hennes kost en stund för hon har blivit så fet av det nya hösilaget. Jag vill ju kunna ge mängd men det går ju inte när man har en häst som transformerar sig till badboll vid minsta energi eller proteinökning. Så nu har jag hittat ett foder som hon ska kunna få mängd av och ändå gå ner i vikt. Får hålla henne på det ett par månader så får vi se om vi inte ska kunna komma i form till våren även rent kroppsligen.

Ja nu åtgår resten av veckan till massa arbete igen så jag misstänker att det blir dåligt uppdaterat. Ev ska Rioja åka in på SLU för att delta i en forskningsgrupp och därmed bli mer grundligt utredd. Alltid jobbigt att lämna iväg dem men samtidigt ett fantastiskt tillfälle att få mer information och kanske en mer exakt foderstat till henne. Därtill bidrar hon förhoppningsvis till mer kunskap om denna sjukdom och det är väl bra för oss alla.

Ni får försöka hålla en extra tumme för RIoja och skänka henne en liten energitanke nu och då. Hon behöver många i sin ringhörna om hon ska fixa det här tror jag

Ha en bra vecka och helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *