Lite konstig

2014-09-17

Ja dagarna rusar på och vi har passerat mitten av september, hmm. Helgen som var så skulle jag ha startat i Stockholm med Rioja men jag tycker att hon varit lite konstig så jag lät bli med det. Hon drog av sig en framsko i början av förra veckan och då följde en del av hovväggen med och hon hamnade på sulan. Det blev lite ”pulsigt” och jag tror att hon tyckte det gjorde ont helt enkelt. Hon har inte varit halt men hon har varit otroligt sur och ovillig när jag tränat och även om hon i grunden inte riktigt gillar träningen så brukar det ändå kännas ”annorlunda” så nu har hon fått tagit det lite piano o några dagar så får jag kolla igen om hon verkar ok eller inte.

I mellantiden har jag börjat sätta fart på Russinet. Tanken är att hon ska kunna vara igång och ev ta Riojas plats i lag om det saknas hästar i nästa omgång. Hon har lagt sig till med lite ”kärringfasoner” under denna långa period som hon inte behövt komma i riktigt arbete. Men nu ser benet riktigt bra ut både på morgnarna och före och efter träning så nu finns liksom inga undanflykter. När matte säger ”framför skänkeln” så säger Russin ”vaffö då då??”. Hittills så har matte gått segrande ur den diskussionen och allteftersom så känns hon mer och mer som sig själv. Så nu kör vi på så får vi se om det är hon eller Rioja som tävlar.

Lille Humpen artar sig alltmer tycker jag. Har haft några pass där jag tagit gramanen till hjälp då han är väldigt stark i sin vänstersida och tar till det och ”lägger sig” på vänstertygeln. När jag haft gramanen så rättar det liksom till sig självt. Senaste passen så har jag bara haft vanligt träns och han börjar kännas mer och mer ridbar. Större trav, mjukare i sidorna, börjar hitta balansen vid olika övningar så om jag får vintern på mig och vi också kan få på riktiga skor så tror jag detta kan blir riktigt bra. Hur som helst så är det en trevlig individ att rida och han är väldigt läraktig. På söndag är det dax för Wieger och jag har inte riktigt bestämt vilka som ska gå då. Om det blir Humpis så får jag komma ihåg att sätta en lapp på honom så att Wieger instruerar rätt häst:-) :-).

Annars rullar det på, var i Malmö igår på jobb. Det är en trevlig stad tycker jag, fick möjlighet att sitta i solen och äta lunch på min favvo restaurang – en japansk på Lilla Torg. Det är en av fördelarna med att resa, själva jobbet var också både roligt och givande men  i övrigt tycker jag att själva resandet är överskattat. Det tar en massa tid som inte är särskilt produktivt, det blir långa dagar, man sitter mycket=ont i ryggen och man blir liksom lite trött dagarna efter. Fördelarna i mitt jobb överväger dock och jag behöver ju inte resa speciellt mycket utan det är nu under en period som det händer så jag ska inte klaga.

Nu ska jag jobba på på hemmplan idag.

Ha en trevlig onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *