Lite för tidigt?

2010-11-24

För att göra en årskrönika eller?? Ja det tror jag men tiden rusar och snön viner utanför fönstret så det känns som om årets slut närmar sig med stormsteg. De här tidiga morgnarna som jag har under Ds högsäsong (som f ö känns låååång i år) så hinner jag kontemplera när jag fixar i stallet. Ja det var ju några veckor där som jag inte kunde göra annat än att koncentrera mig på att kontrollera mina rörelser så då blev det inte mycket tid för eftertanke. Nu är det mer som vanligt igen och jag har verkligen stunden i stallet som tid för eftertanke när jag mekaniskt fixar det jag alltid gör. Det är rätt skönt tycker jag, ett litet andningshål i vardagen även om det är okristligt tidigt. Jag är ju å andra sidan morgonmänniska så alternativet vore ju sämre.

Funderade imorse en del på året och vad som hänt. Ibland känns det inte som om det hänt något utan är ”som vanligt” men vid närmare eftertanke så hinns det ju med en ofantlig massa saker under ett år. Den här tiden för några år sedan innan vi hade börjat bygga var verkligen ingen rolig tid. Tjafs med myndigheter och osäkerhet hur allt skulle bli. I efterhand har det som så mycket annat negativt blivit ett antal roliga historier. Det är skönt för det innebär att man gått vidare. Och det är väl det livet handlar om? Att göra erfarenheter, förhålla sig till dem och gå vidare. Själv tycker jag oerhört illa om att gå baklänges i livet. Jag har aldrig ”gått tillbaka” till gamla pojkvänner, aldrig gått tillbaka till andra dåliga relationer och inte gått tillbaka till jobb jag lämnat. Jag har heller aldrig varit på väg att flytta tillbaka till Dalarna. Jag vill framåt helt enkelt. Annars tenderar ju livet att bli en långsam och tråkig upprepning av gamla erfarenheter i en ny och förmodligen inte bättre versionLaughing.

Under året så har det varit mycket upp och ner med hästarna. Nu på slutet har det verkligen varit mest upp och dessutom har vi ju ett nytillskott. Jag trodde en period här i höstas att jag skulle bli tvungen att avveckla hjärtehästen. Så känner jag inte längre utan vill fortsätta försöka. Det kommer kanske innebära att jag i slutänden har 3 hästar att rida! Ja det blev ju en lustig utveckling. Vi får se om det kommer att bli så eller inte men just nu så ses allt som projekt. Projekt ja, det har jag haft många och långa under året och det fortsätter in i nästa år också. Det känns riktigt roligt och om man bara får lite vintervila innan så tror jag att våren rent jobbmässigt blir oerhört spännande!

Nya stallgäster har kommit in under året och snart är stallet fullt igen. Jag jagar ff en hjullastare. Det är konstigt hur ”låst” jag kan bli ibland på vissa saker när jag väl bestämt mig. Att skaffa en hjullastare har nästan blivit en fix idé?! Konstigt jag tror inte att jag för något år sedan ens hade funderat över en hjullastare, än mindre haft den på någon önskelista, ja där ser man hur det kan gå när man går framåt i livet vilka lustiga behov som föds då.

Nej någon årskrönika blir det inte idag men lite bilder på åsnan som på något sätt symboliserar framtiden. Han börjar nu anta någon slags unghästform. Som sagt framåt kamrater!…….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *