Kontraster

2010-10-21

Visst är livet fullt av kontraster? Nyss var vi i Falsterbo i 30 graders värme och drack champange till lunch och åt gourmetmiddagar (och luncher och frukostar!). Vi låg på altanen och läste böcker och använde den mesta energin åt att vifta flugor. Nu far man fram som ett torrt skinn, blek och glåmig, frusen och sittknölarna är återigen spetsiga och möter sadeln på ett precist sätt.

Nyss red jag Riojan i ridhuset och flöt fram i fina skolor på pigg och alert häst. Nu går hon i hagen med ett knä som är svullet och som jag inte vet vad som hänt med.

Nyss flämtade man i värmen och njöt av grönskan i trädgård och hagar. Nu finns snart inte ett enda löv kvar på något träd och frosten biter i kinderna när man går till stallet på morgonen.

Nyss kunde man långsamt vakna för att gå och fodra hästarna på morgonen. Nu kastar man sig ur sängen senast 05.30 för att hinna så mycket som möjligt innan dagens arbete börjar.

Nyss umgicks vi med varandra och vänner i långsamt mak. Nu pratar man med dem i telefon och bokar in träffar 6 veckor fram i tiden!

Ja kontraster är det verkligen och det är väl härligt för å så man uppskattar de olika faserna!

Tillämpade lite ”Wieger-ridning” på Russinet igår. Absolut en kontrast mot tidigare ridning och hjälpgivning. Svårt att öva in nya reaktioner i kroppen, lite förvirrad tyckte nog Russin att jag var men eftersom jag är en envis typ så framhärdade jag hela passet och red ”tekniskt-mekaniskt” som jag tänkt mig och se, det fungerade utmärkt! Russin blev jättefin och alla spöken i ridhuset försvann (eller försvann, de gick i alla fall och gömde sig). Några pass till på detta sätt så tror jag att jag också kan hitta känslan i det. Jag var så himla koncentrerad igår så jag hade nog inte märkt om de rivit taket på ridhuset. Det är en bra förutsättning för att få till nyheterna och en absolut förutsättning när man rider Russin, vara i nuet, i precis den här stunden och inte planera för långt. Faktiskt precis som livet egentligen ska fungera dåWink.

Jag ska fortsätta dagen med att vara i nuet, både nu och sen, må så gott och grankott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *