Konspirationsteorier!

2012-09-14

Jag kommer ju från en mindre stad i Dalarna, en bruksbygd, där skitprat, konspirationer, skvaller etc var en del av vardagen. Jag var inte speciellt bra på det då och efter att ha bott i Uppsala i drygt 20 år så är jag ännu sämre på det. Jag tror helt enkelt att jag är ganska ointresserad av sånt. Lite ”vardagsskitprat” typ såg du vad tjock hon hade blivit punkt eller vem tror du hon har som frissa ”fniss” jag det ägnar jag mig också åt vilket jag tror är fullt mänskligt.

Däremot att intrigera och obstruera som kräver eftertanke och energi det är mig faktiskt fjärran. Jag brukar också säga att ”bekymra dig inte så mycket om vad människor säger om dig för de ägnar dig knappt en tanke, de har oftast fullt upp med sig själva”. Det har/är  min fasta förvissning att de flesta har annat att ägna sig åt än att fundera så mycket över vad jag gör. Det ska tilläggas att jag utgår ju ifrån mig själv naturligtvis och då tror jag verkligen så. Blev därför väldigt överraskad igår när jag fick veta att jag är upphov till en konspiration! Jag måste säga att det både är smickrande och ganska tragiskt alltihop. Konspirationen: Div 1 har ingen arrangör till sista omgången, dressyrkommittén där jag sitter har försökt att diskutera med arrangörer för att hålla omgången så som den var planerad i terminen dvs 6/10, en arrangör har erbjudit sig att hålla den 14/10 men kommittén tycker det är olyckligt att byta datum så nära inpå då vi inte vet hur ryttarna i övrigt planerat med tävlingar och aktiviteter. Vid närmare undersökning verkar den 14/10 vara ett olyckligt datum då det krockar bl a med tävlingar i Falun där några är anmälda och även med meeting i Sundsvall.

Status just nu är att ingen vet om serien kommer att fullföljas. Jag fick då igår höra att jag försöker få tävlingen flyttad för att förhindra att ett lags deltagare ska kunna delta då det kommer att krocka med annan tävling. Inget kunde vara mer osant, dels är det så att det är ryttarens hemmaklubb som föreslagit datumet och de kanske har koll på var hon tävlar och inte. Dels om tävlingen flyttar till 14/10 så kommer inte jag att delta för jag är anmäld till annan tävling då.

Jag blev i sanning helt fascinerad av att det förekommer sånt här prat. Det kanske gör det mycket oftare än jag tror? Det är ju smickrande att upphovskvinnan (jo jag vet vem det är) tror mig om att ha så mycket inflytande så att jag kan ändra på datum för att ”styra bort” konkurrenter. Det är tragiskt att hon tror att jag verkligen är så osportslig så att om jag kunde, skulle göra det. Det säger också ganska mycket om hur väl denna person känner mig. Att jag med 60 timmars arbetsvecka, 1 häst att rida, en konvalescent, en unghäst, tre inackorderingar, gård att sköta, domaruppdrag, tränaruppdrag, kommittéuppdrag, skulle ha tid och intresse att kartlägga andra ryttares tävlingstermin för att om möjligt obstruera…. Lägg ner säger jag bara. Med risk för att låta riktigt nedlåtande så måste jag ändå säga att det vi ägnar oss åt är ändå idrott på ”korpen” nivå och att det skulle kunna elda mig till ett sådant oetiskt beteende/spionage förefaller otroligt om man känner mig alls.

Jag tillsammans med övriga i dressyrkommittén har ett uppdrag att försöka främja dressyrsporten i distriktet. Inte en alldeles enkel uppgift men under hösten så har vi ändå lyckats få till en clinic (ytterligare ett datum som var på förslag för sista omgången). Vi slåss hårt för att juniorer på ponnyer ska uppmärksammas, att alla ska få medaljer på DM t ex men vi når inte alltid hela vägen fram. Jag är 46 år och har verkligen ingen ambition att på något sätt försöka obstruera för våra unga duktiga ryttare utan gläds med deras framgångar och hoppas att de ska vilja fortsätta rida och tävla, för sportens skull. Jag försöker engagera mig i UDS för att se till att vi kan genomföra de bästa tävlingar med bästa priser och gläds uppriktigt med andras framgångar.

Så nu hoppas jag att inte något oförutsett sker med lagdeltagare inför helgen, vem vet vad jag kan ha hittat på då? 🙂

En liten riktad not till den lagdeltagare som kör voodoo på min bröstmuskel, du kan väl sluta med det nu, jag kommer att rida på söndag om än proppad med värktabletter. (Ytterligare not, inget ont alls om ryttaren det handlar om. Det är inte hon som är upphovet till hela soppan)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *