Kärlek

2017-10-16

Tänker inte ens kommentera om bloggtorkan….

Idag tänkte jag skriva lite om något som jag verkligen inte ens orkat tänka på.

BOB

Jag förlorade honom på alla hjärtans dag – ja det var ju inte bara jag som förlorade honom utan hela familjen fick ett stort tomrum i sig. Alla saknar BOB – gosägarn – gosmagan – strumpbob fyrkant – ja han hade så många smeknamn. Att förlora ett djur är alltid så otroligt smärtsamt och inte alltid är det så accepterat att det är en sorg som vilken annan sorg som helst. Min sorg har varit enorm. Jag har knappt orkat tänka på det och än mindre skriva om det. Bob var så speciell och han var verkligen mattes hjärta. Sov sked alla kvällar ändå till på slutet när han lämnade över det till Frida. Han satt mitt i morgontidningen och hade sina bestämda rutiner. Han bar strumpor på nätterna och skällde som en säl. Han jagade nattfjärilar och var ute och promenerade med näbbmöss.

Alla älskade BOB och han gick ihop med alla. Spelar ingen roll vilka katter som dök upp på gården så funkade det alltid med BOB. Frida förlorade sin bästa kompis vilket gjorde minst lika ont i matte då hon veckorna innan han gick bort var så stressad över att han var sjuk så hon slickade bort allt hår på sina bakben och mage. Jag insåg först efteråt att det var det som hände och att hon kände mycket tidigare än vi att det började närma sig slutet. Nu mår Frida bra igen och hon har tagit över BOBs plats att sova sked med matte så vi varje kväll kan titta på tavlan på BOB inne i sovrummet innan vi somnar – det är en liten tröst.

Han vilar nu under björken vilket var ett av hans favoritställen på gården. Det känns bra i mattehjärtat att han är hemma så jag kan gå och prata med honom ibland.

Så många tårar – så mycket tomrum och även nu känns det jättejobbigt att skriva om det men på sätt och vis är det väl bra att ett så litet djur kan vara en så stor personlighet och lämna ett enormt tomrum – då är ju livet och tiden så mycket värt.

Tack Bobbis för alla fina minnen – alla skratt – allt gos och allt bus.

Nu får mattes ängel jaga nattfjärilar och strumpor i katthimlen – Suss gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *