Kanske en guldfisk?

2013-10-07

Det senaste halvåret/året har fått mig att fundera över val i livet. Dvs hur kom jag fram till att ha häst var det bästa för mig? Ja frågan är om inte en eller ett par guldfiskar skulle ha varit bättre både känslomässigt och ekonomiskt? Jag menar hur många sjukdomar kan en guldfisk få? Fjällröta, gälinflammation, fiskbenshälta? Det är inget jag hört talas om i alla fall. Jag misstänker att det är begränsat med undersökningar som man kan göra också. Hältutredning på fisk låter för mig ganska orimligt och om den mot förmodan ändå skulle bli sjuk så går det nog att fixa en ny liten guldfisk utan att märka någon större skillnad, eller? Nu får jag väl fiskaktivister på halsen som har långa och nära relationer med sina fiskar men jag ser inte riktigt hur jag skulle kunna knyta an till en fisk.

Ja vadan detta kan man fundera? Ja det började nog med Russins fraktur, den tog väldigt mycket tid och energi av mig. Nu är den läkt och när hon nu är igång så märker jag att vissa av hennes svagheter i högersidan kommer tillbaka. Hon blir lätt spänd i ryggen men jag hoppas att kunna hålla det i schack. Sedan lilla Rioja som haft tusen och en åkommor. Nu senast behandlad och sedan blockhalt efter skoning och igår red jag henne på banan igen en stund. Det var roligt! Glad, pigg och kändes oförskämt fräsch. Det jag då sitter och funderar över är ”undrar hur länge det håller i sig”.

Red Humpis igår också, tyckte att han var lite kantig men att han blev bättre under passet. Han är ofta lite ”ojämn” i bak i början av passen vilket jag har trott har med hans väldigt stela vänstersida att göra. Under passen brukar han värma ur och då tolkar jag det som muskulärt och har också sagt till Daniel att jag rider tills han blir halt. Verkar kanske okänsligt men så länge inte hästen protesterar eller känns ovillig och han blir bättre av rörelse så tycker jag man kör på, annars får man ägna hela livet åt att leta sjukdomar som tydligen kommer ändå.

Imorse när jag tog ut honom ur boxen så var han på riktigt halt på vänster bak. Han verkar reagera i vissa lägen och inte hela tiden. Vet inte om det sitter i foten eller i benet. Ja säg den lycka som varar. Daniel sa igår ”nu har du ju 3 hästar att rida” och jag kontrade med att säga ”ja det får vi väl se hur länge” och som sagt det var en sanning som varade över natten…..

Daniel opererade sin hand i fredags och det gick bra och så här efter har det gått jättebra. Han har inte ont och tycker sig börja få tillbaka rörelsen i handen. Han får dock inte använda den på en månad så det kommer fortsatt att vara lite knöligt för honom (och för mig). Men han kämpar på och gör en massa saker med en hand och det verkar funka också:-)

Min rygg har checkat ut! Har haft ryggskott sedan i onsdags och efter en biltur fram och tillbaka till Borlänge i torsdags på 5 timmar i bil så var den verkligen helt förstörd. Ägnade fredagen åt att vara på fötterna och däremellan försöka massera, strechta och ha mig. Lördagen var lite bättre och igår satt jag upp på alla hästarna. Det är konstigt men att sitta till häst är nog det som fungerar bäst. Då känns det minst (till dess man kliver av). Har fått tips om en ”miracleworker” som jobbar med många kända idrottsmän och han verkar ha tid att klämma in mig i veckan så jag hoppas att vi kanske kan gå till botten med problemet.

Ja jag är ff inte helt övertygad om att hästar är det jag ska hålla på med. Kanske kanske det blir en liten fisk en vacker dag när modet och orken  har gett upp…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *