Kalasbyxor och mamelucker

2010-11-18

Idag har jag lyckats vara på en kort shoppingspree. De som känner mig vet att jag är näst intill världsmästare på att shoppa! Det händer inte så ofta och tur är väl det för jag lyckas ibland göra av med obscent mycket pengarEmbarassed. Hur som helst så sprang jag runt där i kylan och funderade lite på hur man var klädd när man var liten. Jag minns att jag hade mamelucker. Är det någon som vet var de tagit vägen? De var som cykelbyxor men i  mjukare och grövre tyg och man kunde ha dem under sina ”peppar&salt byxor” (för att de kliade så förfärligt). Eller man kunde ha dem när det var kallt under kjol. Anledningen till att jag funderade på det idag var att det var lite kallt med kjol och ”kalasbyxor”. Kalasbyxor?? Varför hette det så? Man hade dem ju inte bara på kalas, eller? Varför heter det inte kalasbyxor längre eller var det bara mamma som hittade på namnet?

Ibland drar jag till med sådana där gamla uttryck, ibland verkar människor förstå vad jag menar (eller så är de snälla och bara låtsas) och ibland får jag kommentarer. En del är dialektalt och en del tror jag helt enkelt är taget i tiden. Det är svårt att veta vad som är vad så jag får lita på att de jag pratar med säger till om de inte förstår. Det kanske helt enkelt är så att de inte bryr sig om att lyssnaWink.

Nåväl min shoppingspree gick fantastiskt bra. Jag hade bestämt att jag ville ha en rock och trodde det skulle vara en enkelt uppgift att lösa. Det visade sig att om jag hade varit man och velat ha en rock så hade jag haft en uppsjö att välja bland. Nu ville jag inte klä mig i en mansrock och då erbjöds det dufflar! Duffel?! Är inte det ett jättegammalt plagg? Heter det verkligen duffel och varför? Hur som helst, när man är runt 1.80 med inte alltför mycket underhudsfett så tenderar en sådan skapelse att förvandla min lekamen till ett fyrkantigt skåp. Inte särskilt klädsamt. Nåväl jakten fortsatte och tog mig till Jaber. Javisst, nu förstår initierade varför jag skrev obscent mycket pengar! Nåväl inne på Jaber så var jag ganska ensam (de är sällan folksamling där) och en mycket välklädd herre hjälpte mig att prova allehanda tingestar. Det slutade med att jag gick ut med en svart rock som nog kan få mig att se ut som en ”hit-man” alt en präst. Hur som helst så behövde den livas upp lite så jag provade en sjal men tyckte inte att jag behövde lägga så mycket pengar på en sjal utan nöjde mig med rocken, betalade och gick. Någonstans här måste min hjärna ha börjat få lite härdsmälta för därnäst finner jag mig själv stående på Trolltyg (ja jag sa ju OBSCENT). Därifrån gick jag med en Pashmirasjal som var ännu dyrare än den jag fann på Jaber. BINGO!

Nåväl, jag tycker själv att jag blev ursnygg i rockenWink. Så om ni ser någon på stan i en rock som ser ut som tagen ur något i Matrix (stilen alltså), mamelucker (för att hålla värmen i ryggslutet) och kalasbyxor (vet ju aldrig när man blir bjuden på nåt) så är det troligen undertecknad

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *