Jurassic Park

2014-10-15

Jag känner mig sannerligen som en dinosaurie ibland men inte jämt ska tillstås. För någon vecka sedan hade jag förmånen att i jobbet vara på ett föredrag av Karios Future om ”Digitalisering i vården”. Jag har lyssnat på dem tidigare gällande andra ämnen och det är alltid lika intressant att lyssna på någon som ägnar sig åt framtidsforskning. Man får lite andra perspektiv och jag kan också förundras över hur mycket utanför boxen vissa människor kan tänka.

Hur som helst så vet jag inte om det var den föreläsningen jag hade på näthinnan idag när jag uppsökte vårdcentralen. Jag skulle nämligen dit för att rigga för en 24 timmarsmätning av blodtrycket (ja jag sa ju att jag är en dinosaurie:-)).

När jag kommer in så plockar sköterskan fram en normal blodtrycksmanschett och en ”dosa” eller snarare en liten låda. Detta var tydligen det vi skulle rigga upp på mig. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men inte detta. Jag tror att jag fick för mig att det var mer avancerat än så och framförallt med tanke på att det varit så svårt att få till. Vi har planerat för detta i 3 månader utan att komma till skott och en av anledningarna var att det endast fanns en sköterska som kunde ”hantera utrustningen”. Då trodde jag nog att vi hade kommit närmare ”digitaliseringen av vården” men ack vad jag bedrog mig. Så på armen har jag just nu och blodtrycksmanschett och i bältet en låda. Det går en ”slang” bakom ryggen och över axeln mellan dessa två enheter och det ska jag nu ha på mig i ett dygn. Utrustningen är alltigenom hämmande och jag är rädd för att slå sönder lådan när jag håller på i stallet etc. Jag ska enligt uppgift ”leva som vanligt” men jag ser inte hur det ska gå till med denna utrustning. Jag tror inte för ett ögonblick att ”lådan” är säkrad för rusk och skak när man rider. Den fungerade lite så där när jag satte det på mig. Sladden till lådan var glapp och manschetten pumpade upp sig var 5:e minut fast den ska göra det 3 gånger per timme och 2 ggr per timme på natten. Nåväl jag är anpassningsbar och jag försöker att tänka på att inte bli alltför häftig i mina rörelser så att något slutar fungera. Om det får ”spel” så ska jag stänga av den och sedan sätta på den igenom och trycka start. Allt på sedvanligt förekommande IT-manér:-) Vi har ju lite patent på att ”låta saker stå till sig över natten” så brukar det fungera sedan.

Ja nya erfarenheter blir det och just för tillfället så kändes det lite som ”Jurassic Park” dvs ingen digitalisering i vården här inte, i varje fall inte i Storvreta:-)

Ett litet irriterande ryggskott har jag också lyckats dra på mig. Fråga mig inte hur för jag tycker att jag varit rätt ok i ryggen länge nu. Kan vara allt resande läs sittande som till slut blir för mycket belastning. Ska försöka röra moderat på mig de närmaste dagarna så kan det säkert släppa.

Nu ska jag försöka koncentrera mig på dagens uppgifter och sedan se om jag kan slutföra någon affär på Blocket. För de som följt detta på FB så lovar jag att jag när jag väl lyckats ska återge dels vad jag försökt köpa men också om alla turer som varit fram till den punkten. Återstår ff att se om jag lyckas:-)

Ha en skön onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *