Juleljus och finbesök

2011-11-28

Vilken härlig helg! Inte så impad över snön som kom men jag räknar kallt med att den försvinner inom kort. I helgen har det varit en del Globen, lite shopping och finbesök! Äntligen kom Lisbeth och hälsade på. Russinet var jätteglad och vi också. Vi började fredagen med att gå på master clinic med Kyra. Ja den där Kyra hon är verkligen en mästare på att hålla clinic. Vet faktiskt ingen som jag beundrar mer för just den färdigheten. Ett rent nöje att lyssna på och lite fler bilder att ha i huvudet när man går in i träning igen. Lite shopping blev det också. För de som känner mig kan man konstatera att det verkligen blev blygsamt. Faktiskt bara ett pannband på mässan men kompenserade det med att köpa designerkulor till utomhusgranen:-)

Hem och pynta och dricka glögg och sedan middag på kvällen med Lisbeth och tjejerna hon hade med sig. Åååå så roligt, trevlig och mysigt det var! Jag hoppas verkligen att vi kan göra det snart igen. Lisbeth hade också med sig fina kort på Russinet när hon var föl och unghäst. Å det var jätteroligt att få. Vilken vacker häst hon varit i hela sin uppväxt. ”Gammelmamma” var fascinerad över den blanka Russin och hävdade bestämt att hon inte ens luktar häst, jag tog det som ett gott betyg:-)

Lördagen ägnades åt lite mer pyntande och så fick vi återigen besök och denna gång av Daniels bror och deras lilla ”dvärg”. Faktiskt en rolig liten varelse som tuffade runt och smackade med munnen så fort något ätbart visade sig.

Söndagen började med ridning av bägge hästarna med regn och blåst utanför knuten. Äntligen verkar det som om Russinets hosta ger med sig. Kunde galoppera och hon hostade bara till några gånger när jag skrittade av. Riojan såg superfin ut där Daniel gled runt i ridhuset. Ja det är som vi säger, den hästen kan verkligen få en att känna det som om man kan rida:-)

Lite dusch och fix och sedan iväg till Globen igen för att avnjutan küren. Jag tycker generellt att det blivit bättre kvalitet på de ekipage som deltar i Globen under de år som gått. Jag var dock inte så imponerad av domarna vilket jag tror jag delade med nästan 8 000 andra åskådare. Den danska tjejen med sin härliga Gribaldi fick ju verkligen inget betalt alls! Luften gick lite ur tävlingen där det kändes på stämningen på publiken. Hon fick dock sin upprättelse vid prisutdelningen där hon återigen fick stående ovationer! Ja härlig häst, härlig ridning och en super kür! Hatten av för danskarna de har några guldkorn att leka med.

Hatten av också för Patrik Kittel, vad han har utvecklats i sin ridning. Vet när jag såg honom i Falsterbo för några år sedan att han då var lite ”grov” i sina hjälper och satt ganska illa. Nu sitter han avspänt och känsligt och gör väldigt lite väsen av sig. Ingen tillfällighet att han haft såna framgångar.  Tinnes nya häst är också värd att nämna. Såg också den i Falsterbo i somras och föll direkt för typen. Nu är den snäppet bättre och tänk vad ska inte den kunna göra om några år då den bara är 9 år nu?!!

Ja härligt att se fina hästar och få lite inspiration i detta mörker. Det behövs varje gnutta som går att få. Nu är det bara att spurta vidare i veckan och ikväll är det fest igen! Spännande och skoj ska det bli, jag får berätta mer om det senare.

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *