Jösses

2014-05-20

Ja mycket jösses var det nu. Får väl börja baklänges med idag när jag ridit två hästar och fixat klart stallet när kl var 09.10. Börjar tro det är något allvarligt fel på hästmänniskan! Det kan ju också vara så att det är ren tidsbrist så om man ska hinna allt så får man börja tidigt. Red Rioja och Russin och bägge gick bra. Russin går lite hårdare nu och benet verkar ok. Har lagt in lite serier och de sitter bra så kanske det blir en start ändå, vi får se.

Rioja fick vila i söndags efter tävlingen och jag red bara lille Humpis för Wieger. Det var mycket nyttigt, han behöver all form av miljöträning och det fick han i söndags. Han blir lite fräck och passar på att bli lååång på sin vänstersida och när matte då säger till så blir han lite sur den lilla måsen:-) Hur som helst så fick han lite pisk och sedan gav det sig. Han fick trava och trava och trava och traaaaavaaaa och….. Matte satt flämtande på och önskade att vi skulle få galoppera så när Wieger för hundrasjuttielftegången skrek ”short diagonal” så ”hörde” jag inte det utan tyckte han sa ”skritt” 🙂 Eller hur????!! Nä då men jag tror aldrig att jag verkligen känt mig så utmattad så jag behövde några skrittsteg för att hinna få igen någon andning. Sedan jobbade vi på igen och han var riktigt fin. Daniel filmade så jag fick se och hans trav har verkligen utvecklats även om den är långtifrån klar.

Ja lördagen ja. Ryttis och en MsvC1 med Rioja. Hade anmält till den innan jag bestämde att jag ska rida MsvB hädanefter så det var ett ytterligare träningstillfälle på tävling. Kom till Ryttis i mycket god tid och gick upp till banan. Eller banan? Till swimmingpoolen???? De hade tydligen glömt bevattningen på så allt bara flöt och plaskade. Jättetrist verkligen. Ett par stycken var upp till banan och strök sig sedan och åkte hem. Framridningen gick inte att vara på alls men de har ju en rundbana där som man kan rida på och där höll vi till. Rioja tyckte det var lite lattjo och spännande så det var nog kanske bara bra. Innan jag skulle starta så hann det torka upp lite till och de hann sladda en gång till så det inte var helt bottenslöst. Det var ganska fast på större delen av banan. Värst var det precis på medellinjen och i hörnen men det fungerade.

Hur som helst så gjorde den lilla hästen ett så fantastiskt program och jag var så lycklig. Vilken känsla, uppe i fronten och flöt igenom skolorna med bra energi. Hon var med mig hela tiden. Ja det är verkligen detta jag letat efter. Domaren tyckte uppenbarligen inte som jag och vi ”belönades” med 64,1. Ja så är det i den här sporten. När man som domare har 8 st på 64 procent så ja då blir det två fyror och två åttor eller som jag lite lättsamt säger, släng alla namnen i en hatt och dra för ordningen den är inte bestämd av domaren utan snarare av slumpen.

Jag bryr mig verkligen inte om placeringen utan jag vill ha de procent som speglar ritten på gott och på ont. Meningen är ju att man ska kunna ta med sig något och utveckla utifrån konstruktiv kritik?? Jag köper inte heller att man pratar om att den domaren är låg och den är hög. Det är som om vi skulle köpa att alla har en egen skala?? Det är ju inte så, alla domare har poäng från 1 – 10 att dela ut och en sjua är en sjua liksom en åtta är en åtta, det beror verkligen inte på domaren och man får lov att lära sig att se vad som är vad! Möjligen skulle det underlätta om det på domarkurserna faktiskt någon gång yttrades ” – nej nu ser du fel du måste lära dig att se så här”. Men eftersom aldrig någon gör  ”fel” på kurserna så får ju varje domare skapa sin egen bild av vad man ska se för en viss poäng.

Så nu har jag avreagerat mig om det och kontentan är att jag är SUPERnöjd med hästen och hoppas att vi kan hålla kvar i den goa känslan även i kommande tävlingar. Jag tänker nämligen inte ändra på nåt:-) 🙂 🙂

Bråd vecka nu så jag får snabbt som ögat pila vidare!

Tjipp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *