Ja se….

2012-11-29

det snöar och blåser och är allmänt vintrigt ute. Suck jag hade gärna klarat mig utan snö ett tag till. Men se det från den positiva sidan det blir lite ljusare och eftersom jag ändå inte kan göra något åt det så är det väl bara att köpa läget.

Sedan sist har jag tränat lite, lyckades med några byten i vartannat på Russin igår. Det gick och hon hade säkert gjort fler om jag bara hunnit:-) Jag är verkligen skitlångsam och otimad när jag ska göra serier så just nu ligger fokus just på att hitta avspänning (hos mig), timing (hos mig) och säkerhet (hos mig) för att göra bra serier. Russinet gör jättefina serier om bara piloten gör rätt.

Riojan får ff springa runt i Humpes sadel och hon verkar gilla det. Själv är jag lite kluven över sadeln då jag får ont i ländryggen av den. Jag är ju som sagt van vid mina Jaguarer och bäckenet hamnar inte riktigt lika i den här sadeln. Den är skön men sitsen blir lite annorlunda, vi får se om jag vänjer mig. Tränade lite byten med henne också igår och tror att jag hittat ett sätt att få bakdelen att hålla sig mer efter marken. I svåra bytet blir hon ju väldigt hög i bak och nu har jag bara gjort bytena från förvänd till rätt på en volt. Då kommer jag åt henne bättre och hon tycker det är jobbigt och byter bak och glömmer fram ibland men hon håller bakdelen efter marken och gör bytet som ett vanligt byte. Lätta bytet är just lätt men svåra bytet känns som om jag har en plan för att lösa nu i alla fall.

Humpis fick bli tömkörd häromdagen igen och fiskmåsen tittade bara fram någon gång. Den här gången fattade han faktiskt vad jag ville så han kunde svänga både vänster och höger så han verkar trots sin lite ”korkade” uppsyn vara lite smart och lättlärd i alla fall:-)

Idag ska jag avslutande projektmöte i mitt stora projekt vilket faktiskt ska bli jätteskönt. Det är liksom dags och samtidigt så är det lite separationsångest då jag ska säga hej till en grupp som jag arbetat med i 3 år. Så är mitt jobb och det är liksom det som är tjusningen också. Vi ska ha möte och sedan gå ut och äta lite tillsammans så det blir trevligt.

Imorgon är det Globen och sedan kommer Russinets och Humpes  ”mamma” eller i alla fall tidigare mamma samt några andra av hennes hästägare och äter middag. Inga odds på hur mycket hästprat det blir men roligt brukar det vara så det ser jag mycket fram emot. Nästa vecka ska vara väldigt lite jobb och istället en massa andra roliga saker. Återkommer med rapporter under tiden.

Nu ska jag förbereda för dagens övningar så ha en snörik och förhoppningsvis halkfri dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *