Inte alltid som det känns

2014-05-12

Så var debuten i MsvB4 gjord på lilla Rioja. Veckan innan har vi ägnat åt en del bytesträning. Hon har ju svårt att få till det från vänster till höger och det blev nog lite för mycket av det goda. Hon var otroligt arg de sista dagarna innan tävling vilket inte känns helt optimalt. Under veckan har hon lyckats få till bytet bra vid några tillfällen blandat med att vara tidig i bak och lite hopp o skutt. Det gjorde att hon också hade lite träningsvärk i ryggen mitt i veckan. Det ordnade dock till sig med lite behandling och mer ridning för att få loss det, Men eftersom hon är en ganska känslig individ så kan det ibland bli lite för mycket av det goda. Så jag red ett ganska ok pass på lördagen med bara positiva tankar och linjer och taktiken var densamma på tävlingen. Inga byten på framridningen för att inte sätta spänning i henne.

Hon var verkligen suuuuper på framridningen. Pigg, på och uppe i formen. Hon var också jättefin på banan. Lite spänd men blev inte ”ballongaktig” utan mer att hon ville iväg och blev liiite styvare i sidorna. Hon blir dock sällan spänd på något direkt synbart sätt så det störde inte. Hon var fin i formen igenom hela programmet. Blev lite matt i slutet av långa längningar men i övrigt helt ok. Fick ett totalt missförstånd efter andra mellangaloppen då vi skulle ut i förvänd och hon valde att sakta av innan hörnet. Hon tog helt enkelt ett eget beslut:-) Skulle fatta om den för att visa förvänd och sedan försöka göra svåra bytet men se det tyckte inte hon. Är man i höger varv galopperar man höger galopp, punkt:-) Så jag hamnade i tidsnöd och kunde inte göra om det. Nåja det var inte det som var avgörande trots att det var 0 på en koeff och 1 på bedömningen innan. Bedömningen var helt enkelt lite tråkig. Inget som ”glänste” och inget som var uselt utöver den stora missen. Möjligen så hade domaren hamnat väldigt lågt i början av klassen och då blir det ju svårt att helt plötsligt gå upp i skala. Tyckte nog på de ekipage jag såg att det var ett ganska normalt startfält i MsvB4 men det såg inte så ut på resultaten.

Nåväl jag har väl blivit lite bortskämd med att domarna verkligen gillar Rioja och hennes gång. Hon har ju haft mellan 7-8,5 på gången och framåtbjudningen på alla senaste starterna och att helt plötsligt få 6,5 på gången kändes onekligen lite snöpligt. Men det var en sån där dag så min känsla och det jag ser på filmen inte stämmer med det som domaren såg. Inte så mycket att grubbla över. Jag var jättenöjd med Riojan, hon gjorde förutom det egna beslutet i galoppen det jag kunde förvänta mig av henne och hon fick 6 o 7 på det bytet som är ganska säkert. Så trots ett dåligt resultat (57,7%) så tycker jag ändå att hon hör hemma i klassen. Jag har i alla fall en massa positiva saker att ta med mig från de starter vi gjort i år så jag hoppas att vi fortsätter på den inslagna vägen.

Lite regnbilder på prinsessan 🙂

På G:-)

Fint tryck och mjuk

Svårt att samla den stora skritten

Lättare då att galoppera!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *