Inget rekord direkt

2013-05-02

Så var tävlingen i Solna avklarad. Vackert väder, faktiskt en helt perfekt tävlingsdag så här i början av maj. Tyvärr kändes inte Rioja på topp. Hon var lite matt. Fick inte riktigt igång henne på framridningen. Hade som mål för dagen att få till skolorna på banan även om hon spänner till sidorna. Lyckades med det även om jag tycker att jag hade kunnat få någon poäng till på dem. De var i alla fall mycket bättre än i Storvik och det går ju inte att jämföra domare. Därtill hade domaren för dagen 40 ekipage att döma samt ska också tilläggas riktigt fina hästar så jag tycker att hon gjorde ett bra jobb.

Fick ganska bra flyt ändå i traven även om jag hade velat få ut mer av ökningarna. Galoppen flöt också bra, fick till en jättefin vänster volt vilket har varit svårare efter ryggproblemen så det kändes kul. Enkla bytet måste vara ett av de bästa jag någonsin gjort men sedan missade vi tyvärr bägge bytena. Det kan nog tillskrivas den lite lägre energinivån i hästen för dagen.Möjligen så känner hon av resan och tävlingen i Storvik ännu samt att det blev varmt igår. Hon har ju som sagt inte varit ute på 10 månader och har en bit kvar när det gäller styrka och kondition så jag är ändå jättenöjd med henne. Hon kämpar på även när inte riktigt energin finns där och hon är såååå mycket bättre i sin form. Nu blir det några träningsveckor innan nästa start, det tror jag kan behövas. Vi ska också gå igenom hennes rygg igen imorgon och se hur statusen är. Ja vi belönades med 63,61 procent för den ritten och det var väl en placering någonstans i den övre mitten. Om vi hade satt bytena så hade vi nog tangerat Storviks resultatet men det har mindre betydelse. Känner att hon är mer och mer påverkbar på banan och att jag börjar hitta mitt tävlingssystem igen. Roligt är det i alla fall!

Lite bilder från Solna

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *