Ingen tävling :-(

2013-05-31

Skulle ha varit och startat en MsvB2 i Segersta igår men av det blev inget. Russin lyckades få en koliksväng till (!) för andra gången på 10 dagar. Jag tror nu att det beror på att jag gått över på hö och det är jättetorrt och hon dricker nog inte tillräckligt i förhållande till det. Hade ut ambulatoriska i onsdags kväll och slangade vatten och paraffin och sedan var det gångövningar varje timme fram till in på natten. Nu verkar hon ok i alla fall och jag hoppas att det var sista svängen. Så efter nattvak och arbete i Stockholm på morgonen kom jag hem och fick sedan åka till Långtora för att hämta småbal hösilage som jag ger henne istället för hö. Sedan var den dagen mer eller mindre slut och jag också. Hann rida Rioja på banan ett pass och det var mycket bättre än hon var i Storbyn och innan. Jag är helt enkelt liiite för mesig när jag rider, måste vara mycket kvickare och starkare på hjälpen när jag väl ger den. Nu har hon gått ett pass tidigt imorse också och även då bra. Så vi får se om jag kan upprepa ridningen även på tävling imorgon. Tidigt som attan blir det, startar som nr 2 och tävlingen startar kl 8. Tur att man inte är nattmänniska!

Vad har hänt i övrigt? Jo nu är det en vecka sedan vi var på Bon Jovi och jag insåg att jag inte alls skrivit om det. Det var en fantastisk kväll på så många sätt. Vädret, sällskapet, maten och konserten. Jag och Daniel åkte in någon timme innan och hann gå på Sturehof och ta oss ett glas champagne och prata en stund. Hade bokat bord på Proviant som jag inte alls kände till och döm om min förvåning när vi kom dit och såg att de har en stjärna i Michelin! Matsnobb som jag är (Wink) så blev jag jätteglad för det. Det var också fantastiskt god mat och till helt rimliga priser så det kan jag varmt rekommendera.

Konserten var bra, lite seg i mitten då de valde att spela nya låtar och någon cover (fattar inte riktigt varför??!!) men den lyfte den sista timmen när de spelade alla sina gamla underbara låtar. Jag var sedan hes i två dagar och det var det värt. Tänk så förlösande det kan vara att skrika sig hes till living on a prayer:-). Nåväl det var jätte roligt att få se dem även om jag nog gärna tagit på Jon Bon också:-) Han såg också galet nöjd och glad ut innan han lämnade scenen så då var nog allt gott!

Annars har jag faktiskt kravlat mig upp på Humpen också och ridit lite. Det var ett tag sedan och det kändes bra att tömkörningen gjort nytta. Han är mer balanserad och accepterar bett och hand bättre. Tyvärr har jag inte hunnit upp igen då det varit kolikhäst och annat i veckan men han är ju snäll och accepterar mig på ryggen så jag tror inte det gör något att det går lite tid emellan.

Lite bilder från Storbyn kan jag bjuda på också. Häst lite framstupa och utan riktigt tryck. Vet inte riktigt vad jag gör på galoppbilden men det ser riktigt jobbigt ut och det var det också kan jag lägga till:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *