Ingen saknad

2011-04-06

När jag en gång i framtiden ställer mina ridstövlar i garderoben för gott så finns det något jag inte kommer att sakna och det är hästmänniskor! Det låter ju riktigt tokigt men det är också helt sant. Jag har varit och är hästmänniska och har varit det i hela mitt liv. Jag tror också att jag kommer att vara det när jag inte längre håller på aktivt. Vad jag menar med hästmänniska är något som jag tror drabbar alla ”fackidioter”. Navelskådare och egon finns det hur många som helst i den här branschen. Det finns en uppsjö av typen som alltid måste ha en åsikt, vissa som måste delge andra sin åsikt högt och tydligt och de som mer ägnar sig åt ”skitprat” bakom ryggen eller på sidan om. Vad kommer detta ifrån har jag många gånger undrat. Vad är det som gör att rationella och duktiga människor i det ”vanliga” livet förvandlas till neurotiska egon när det handlar om hobbyn? Jag tror att det är så enkelt som kärleken till hästen.

Hästen kan vara allt eller till stora delar allt för en hobbyryttare. Vi känner för och känner med dem på gott och på ont. Det gör också att vi överför våra mänskliga känslor på dessa djur som helt oförstående tittar på när vi lindar och klipper och täckar och fixar med dem. Det gör vi naturligtvis för hästen men i ännu större utsträckning för oss själva för att täcka ett behov av att ha gjort vårt yttersta för hästens välbefinnande. I grund och botten är ju det ett otroligt egoistiskt förhållningssätt som bara går ut på att tillfredställa ett behov hos mig själv. Värst är när ”omtanken” tar sig uttryck i direkt ohälsosamma insatser och då kan man vara säker på att det finns många åsikter om vad som är rätt eller fel och hur det ska hanteras. Förmodligen på lika många sätt som det finns människor. Ja huvva vad vi hästmänniskor är märkliga och i många stycken kompromisslösa.

Hörde en intervju med den nya världsettan i golf härförleden. En oerhört sympatisk och eftertänksam typ. Han ville inte prata så mycket om sin status och hur han kommit dit utan han ville mer prata om vilka signaler han skickar. Han citerade Roger Federer som yttrat något som fastnade hos mig, han sa: ” Det är trevligt att vara viktig! Men för mig är det viktigare att vara trevlig!”. Sannerligen om inte det vore ett mantra att trycka på en transport, täcke, schabrak eller ett par benskydd för i den här branschen kan det sannerligen vara bra att bli påmind!

Ha en fortsatt trevlig vårkväll!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *