Ibland är det riktigt orättvist

2011-03-28

Jag tyckte att det var riktigt orättvist att jag fick en senskada på hjärtehästen. Det har ställts i en helt annan dager efter fredagens bravader. Min vän fick besked om att hon måste ta bort sin fina lilla häst. Hon åkte in med henne för att hon ömmade i nacken efter det att hon ramlat omkull och efter 5 dagar på Finadyne så var hon inte ett dugg bättre. Väl inne på kliniken visar det sig att hon har en nervsjukdom som påverkar balanssinnet och alla symptom är så starka att det verkligen inte finns något att göra. Det hör till saken att hon har haft alla konstigheter på tidigare hästar och fått tagit bort 5 stycken på löpande band. Det är verkligen inte rättvist, det är helt otroligt att en och samma människa kan drabbas av så många konstiga sjukdomar på sina djur. Alla tankar till er nu när lilla Hilda måste åka till Trappalanda.

Jag tycker nog att de behöver ta ut en demonutdrivare till hennes gård. Det måste vara något som spökar där eftersom det händer så märkliga saker. Själv tänker jag inte gnälla en dag över de ”små” skador som jag blivit utsatt för utan glatt jobba vidare med rehabilitering,

Matcho läker bra. Det gör däremot inte hans kompis Wilbur som de tyvärr behövde snitta en gång till och sätta på en ny omgång penicillin och smärtstillande. Vi har varit ute och gått med dem för att se om det ska bli bättre. Nu får Matcho gå med som ”sällis” mer än att han behöver rörelsen. Det är i alla fall nyttigt för honom och det går bättre och bättre att leda och även springa med honom vid sidan. Ligger lite efter på hanteringssidan tror jagEmbarassed.

Fredagsmyset på Sture var fantastiskt. Kände mig faktiskt riktigt pigg i kroppen när jag gick därifrån eller åtminstone lite mer avsplappnad. Ska försöka hålla igång de muskler som hon masserade igång så kanske jag blir fräsch till våren. Idag kommer Jimmy och ska kolla och prova ut sadlar. Jag tror inte det är något speciellt med mina men jag brukar kolla en gång om året ändå för att vara säker på att de ligger som de ska.

Var och dömde div 2 på Acka igår. Riktigt roligt att döma igen tycker jag. Flera riktigt fina hästar så man får ge de högre betygen, det är alltid roligt.

Så full fart in i den nya veckan! Ha det bra i sommartiden

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *