Hovböld och annat skit

2011-04-12

Ja visst har lille Matcho fått en hovböld. Ont har han och jag är och lägger bandage varje kväll och nu ska jag och hovslagaren dejta var 3:e vecka för att försöka få ordning på hans fötter. Hade ju varit bra om han hade varit hemma förstås men samtidigt så vill jag inte ta honom från hans kompisar tidigare än nödvändigt och det är ju en kort bit att åka. Däremot skulle ju ett hovbandage sitta bättre på grus förstås…

När jag nu ändå pratar fötter så kan jag meddela att jag hittade min fotvårdare igen! Tjoho vad det var trevligt. Var en sväng på stan och konstaterade att där Scholl tidigare låg ligger nu en boutiqe med ganska roliga kläder. Blev dock lite snopen och frågade hur länge de har varit där. Ca 6 månader svarade kvinnan i affären. Ja då insåg jag hur ofta jag är på stan och handlar nu för tiden. Hon kunde dock tipsa om var min fotvårdare tagit vägen och igår fick vi kontakt. Ett kärt återhörande! Ska till henne den 5e maj igen och då kanske jag kan komma tillbaka i någon form av kontinuitet som jag hade tidigare och då hade jag faktiskt nästan aldrig ont i fötterna. Det är verkligen inte läget nu kan jag säga.

Annars rullar det på i en faslig fart. Riojan ser bra ut och hon ska in på koll nästa torsdag, håll tummarna för att det ser bra ut! Russinet är den enda som är ok just nu även om jag tycker att hon ”kinkar” lite ibland. Vet inte om det är känning av rygg eller om det är vår, brunst, hårfällning eller annat. Det är inte mycket men ibland ett litet motstånd som inte känns helt ok. Jag rider dock igenom det och då verkar det släppa. De senaste passen har hon gjort jättefina piruetter och en del seriebyten i kontrollerad form, t o m på böjt spår. Efter helgens bravader är det dax för Wieger igen. Är bara med på måndag denna gång så vi får se hur det går.

Nu måste jag hasta vidare om jag ska hinna omläggingar, behandlingar, hagar etc…

Simma lugnt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *