Hoppla pålle!

2014-10-17

I helgen kan det bli åka av för matte. Russinet är BRUNSTIG och när hon är det så här på hösten (och tidigt i jan) så är hon i princip ostyrbar:-) Hon blir stark, laddad och lite stum i kroppen. Det som funkar bäst är full fart framåt. Det är dock lite svårt om man ska tävla i dressyr och det är just det vi ska göra i helgen. Jag får göra det bästa av situationen men har inte stora förhoppningar på prestationen.

Mot bakgrund av det så har jag också strukit vår medverkan i Storvik nästa helg. Jag tycker inte riktigt att hon är där ännu. Det blir nog för tufft med 2 dagar och jag skulle vilja ha lite mer spänst och styrka i henne innan vi startar MsvA/StGeorg. Det går ju inte heller och speciellt inte med en äldre häst att stressa på rehabträningen. Så jag tror att helgens start blir den sista för i år och sedan får vi gå in i vinterträning och försöka komma ut på ett bra sätt i vår. Hon har då tre starter i år. Det är två fler än jag trodde i juni och framförallt visste jag inte om hon skulle ha några starter kvar alls:-(

Rioja är igång igen och ser riktigt fin ut så snart kan jag trappa upp träningen för henne också. Ska ta ett blodprov för att kontrollera att insulinet ligger ok sedan börjar jag trappa upp igen. Lille Humpis gör riktigt fina framsteg. Kämpar på med att få traven större men det är också en sån där sak som tar tid när de inte har den själv. Galoppen är så himla mycket lättare och bytet från höger till vänster är riktigt riktigt fint och befäst nu:-) Med honom handlar det ju också om att få skor på alla fötter så det tar väl vintern att preparera men kanske till våren?

Nu lite mer arbete innan helgen infinner sig och sedan tävling imorgon, håll tummarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *