Hon är i alla fall glad…

2010-10-04

…min häst. Det var väl så han sa Patrik Kittel efter det att Scandic busade bort sig i VM?!

Ja jag och Russin har ju inte varit på VM och inte heller längre än till Gävle i helgen. Jag är lite besviken för ”stolpe ut” men jättenöjd och glad just för att Russinet är GLAD igen! Hon var pigg, energisk och ville en massa saker den här gången. Till skillnad från tidigare starter under hösten då det mest varit att lotsa runt ”en död gris”. Jag har därför lovat mig själv att ALDRIG mer klaga över att hon blir PÅ och det löftet avser jag hålla.

Vi var futtigt nära två placeringar i helgen man skulle kunna sammanfatta det ”ett byte och ett skutt” ifrån placering. Det innebär ju å andra sidan att hon gjorde en massa bra saker denna gång. Hon drog till med inte mindre än 5 grova missar i LA:6 där hon t ex gjorde en fin skola och avslutade den med att hoppa i sidled för något okänt monster som satt i sargen. Trots dessa missar och också på flera koefficenter så landade vi på 60,5% med en domare som hade en för dagen ganska låg skala. Då insåg jag också att vi hade fått en massa poäng för grejerna emellan och det var roligt.

I MsvB:4 an var det lite bättre men hon blev lite trött och laddade för mycket i galoppen vilket innebar 2 missade byten. Det är nog det som grämer mig mest för de är så säkra och klockrena på träning och framridning och jag får oftast 7:or när hon kan visa dem på banan. Men konsten är ju att göra det på banan och med för mycket laddning blir det svårt, ett underkänt och ett nollat byte innebar missat kval och missad placering. Det hade ju räckt med ett godkänt byte till för placering. Men som sagt hon känns glad igen. Hon är pigg och rörlig. Så rörlig att det känns som om hon just kommit på att hon verkligen kan röra sig i ryggen igen (på gott och på ont). Jag fortsätter min ”rehabridning” fram till nästa helg och undviker krumelutter och hoppas att hennes goda energinivå och humör håller i sig. Sara var också med i Gävle och knep en blågul i första klassen trots ”energibrist” hon efterlyste den kan jag berätta. Daniel den allerstädes lilla pressfotografen var med och förevigade oss på lite bilder.

Efter hemkomsten ifrån Gävle så åkte vi till Matcho för att han skulle veterinärbesiktigas och hälsoundersökas. Jösses vilken snäll liten åring. Han stod som en droppe och strök eg bara öronen lite tillbaka när vet skulle känna på ”kulorna”. Annars snosade han mest och vi tog ut honom ifrån hans kompis för att han skulle springa lite i paddocken. Han sa inte ens ett pip och sprang lite snällt runt oss för att visa att han var jämn. Härligt temperament på den lila gossen, jag hoppas att det håller i sig.

Lite bilder från helgen… t ex på hur man inte ska byta på banan. Men glad och rörlig var hon!

Ganska avspänd på framridningen till dess att hela flocken i hagen gjorde en tjurrusning!

Tempo, tempo härligt att sträcka ut i mellantrav som belönades med en 8!

Sammanbiten Sara på Kastanjett som tyckte att det där med att ”gå på tyglarna” är rätt onödigt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *