Höja tempot

2013-09-06

Under sommaren har jag verkligen känt mig som den sporadiske bloggaren. Får skylla på att sommaren varit fantastisk och det inspirerar inte till att sitta vid datorn en minut längre än nödvändigt. Nu är jag dock tillbaka i ”arbetsmode” vilket innebär avsevärt fler timmar vid datorn oavsett väderlek. Det tar verkligen emot emellanåt får jag tillstå. Hur som helst arbetet eskalerar allteftersom så det är väl bara att kavla upp ärmarna. Det innebär ju å andra sidan att det inte blir så mycket tid över att blogga bara därför.

Just nu har jag ett deltidsuppdrag i min gamla hemstad Borlänge. Så i veckan var jag där och kommer att vara där både nu och då under hösten. Det jag slogs utav när jag var uppe senast var att allt är så litet? Vägarna som jag nog tyckte var större är små, husen står närmare vägen ja allt är liksom mindre. Pratade med en bekant om detta som bekräftade att hon också upplevde det så. Konstigt, vad beror det på? Man skulle kunna tro att det är för att man var liten när man flyttade men jag var i ärlighetens namn drygt 20 år så jag får anta att jag var färdigväxt då så att perspektivet inte beror på det. Nåja det var bara en reflektion.

I övrigt då, ja igår tränade jag för Y och det gick jättebra. Russinet fick ju ta det lite lugnt i några dagar efter tävling. I början av denna vecka var hon brunstig=galen, vilket innebar att ridpassen mest handlade om att ”lufta pälsen” och ju fortare desto bättre tyckte Russinet. Igår verkade det värsta ha lagt sig och vi kunde träna delar ur StGeorge. Nåt som hon gjorde riktigt bra. Vi satte ett par fina halvpiruetter, gjorde sluta-byte-sluta riktigt bra åt bägge håll och avslutade med att göra 5 i vart 3:e sansat och rakt och faktiskt riktigt bra. Ja det känns som om vi tar vid där vi slutade i januari. Det var då vi verkligen började kunna sätta piruetter och tränade en hel del på sluta-byte-sluta och under igångsättning har jag inte gjort något sådant utan bara ”vanlig” gymnastik. Nu kändes detta lätt. Ja tänk melodin kanske ändå är att vila sig i form:-)

Hur som helst så arbetar jag fortfarande ganska sparsamt och varierat. För någon dag sedan så gick vi ut på premiärtur med lilla Humpe. Vi red på stubben (eller där stubben borde varit:-)) och Russin var lite taggad p g a brunst men den lilla han brydde sig inte om det. Han trippade fram i både trav och galopp i sansat manér under husse Daniel! Ja jag tycker hussen är ganska modig som ger sig på detta men som sagt han har ju ridit Russin en del…..

Ett par tävlingar har jag kvar, dock enbart MsvB4or och egentligen behöver jag väl inte rida dem med Russin men jag tänkte ta tillfället i akt att ”träna framridning”. Som sagt så har jag funderat en del över taktiken på Tuthammaren och vill prova för att se om det var en engångsföreteelse eller om det kan vara så att jag verkligen ska koncentrera mig på att få ut så ”lite” som möjligt på framridningen. Ja intressant vad man lär sig hela tiden. Hur som helst framridning och den typen av strategier går ju endast att träna på tävling så då får jag passa på när jag ändock har ett par tävlingar kvar.

Nu ska jag försöka runda av innan helgen. Lite mer kontorsjobb och sedan lite ridning på Humpis och därefter lite fredagsmys med något gott att äta kanske?

Resten av helgen kommer större delen att åtgå till att sitta som domare på JumpClub så till er andra som får möjlighet att njuta av vädret, er önskar jag bara en lysande härlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *