Höga ambitioner

2013-11-25

Jag tycker länge att jag haft höga ambitioner om att skriva på bloggen och jag har massor av ämnen som jag gärna skulle skriva om. Tyvärr är det väl så den här tiden på året att allt går alldeles för fort. Förra veckan fick jag till en 70 timmars arbetsvecka och då hinns det inte så himla mycket mer än lite hästar (knappt) och ev äta och kanske plocka undan någon strumpa eller så:-)

Hur som helst så är Rioja ok igen. Ingen mer puls i höger bak och ingen värme i foten. Hon är också pigg som en mört och hoppar och skuttar lite i hagen , företrädesvis vid intag till hennes systers förtjusning. Igår höll vi på att inte lyckas ta in dem alls! Rioja började skutta runt och pipa och galoppera och då på given signal varvade Russinet 1,6 år upp och var så laddad när hon var vid grinden att jag knappt vågade öppna. Ja sån kan hon fortfarande vara tokmajsan! Ingen och då menar jag INGEN av hästarna i stallet har den energin. Hon är verkligen rent hysterisk vissa dagar. Kan ha och göra med att hon tycker att hon får för lite mat men om jag tittar på hennes omfång så kan jag säga att det är fullt tillräckligt.

Vi har ridit under helgen och i lördags var hon toktaggad och snorkade de första 15 minutrarna sedan galopperade jag en 30 min och sedan hade hon taggat ner lite. Daniel fortsätter sitt ”segerstråk” på Humpisen. I fredags kkväll kom jag hem lagom för att se honom ta ut honom i ridhuset och med lite hjälp från marken så red de i ALLA gångarter inklusive galopp! Därtill fattade Humpisen rätt galopp varje gång, duktig fiskmås!

Daniel red med mig igår morse också. Det var lite svårare till en början, Humpisen är ju inte riktigt van att ha andra hästar i ridhuset och eftersom Russinet är galen och hoppar hit och dit så blir det ju liiite spännande. Inte så mycket dock utan det är nog mest att hon drar en del. När de väl ridit runt en stund och han hade kickat på honom lite framåt så kom också fokus till slut. Duktig fiskmås igen!! Som Daniel säger, det kan aldrig bli lika spännande som att rida Russinet. Alla andra hästar känner man sig rätt trygg på.

Nästa vecka har jag planerat för trädfällning. Det ska passas ihop med Riojas vistelse på ”skolan”. Det är ju inte direkt lämpligt att hon går och äter frostgräs så jag tänkte att vi skulle försöka rationalisera och köra trädfällning de dagar hon är borta. Det innebär att jag kan släppa övriga hästar i grönhagarna och när hon sedan är tillbaka så är vi förhoppningsvis klara. Skönt när alla momenten är avklarade. Jag är ju lite orolig för hur hon ska må och vad de ska göra med henne när hon är ”inlagd”. Jag vet att min kontaktperson inte tror att hon fick den här ”fångattacken” av sockret som vi gav efter fasta och hävdar att de testat 600 hästar på detta sätt och ingen har reagerat. Jag kan inte säga att det var det men blir ändå orolig om de ska skicka i henne socker och hon ska få en ny attack. Hon har trots allt inte haft någon sådan attack sedan 2008 så jag drar mina egna slutsatser (envis nääää). Nu vet jag ju inte hur proverna går till men får väl reda på det under veckan.

Resten av veckan går i arbetets tecken. Lite jul/adventspyntande ska till då vi får finfrämmat på fredag. Vi har vår årliga middag med uppfödare och kunder och massa hästprat och skratt och skoj. Ska bli så roligt att träffas en stund igen,. Tänk att det gått ett år redan?? Undrar var tiden tar vägen. Snart kommer årsskiftet och då blir Russinet helt plötsligt 1,7 år, Humpisen 5 och Rioja 13. Ja min egen ålder behöver vi väl inte ens avhandla, det är bara en siffra om bara kroppen håller ihop:-)

Har förresten fått en remiss på röntgen av min rygg! Javisst det gick ganska fort när jag väl träffat sjukgymnasten, gjort hans övningar, blivit sämre och fått nya övningar samt att han försöker hjälpa mig med mina muskler runt höften. Han tycker att det där med röntgen är en bra idé så nu handlar det väl mest om att hinna sprinta iväg till ingång 70 och ta en bild eller två.

Resten av veckan är jag osäker på om jag hinner med något plitande. Hade en ambition om att göra en adventskalender det här året. Började så käckt för ett tag sedan men har sedan fått inse att tiden faktiskt inte räcker så i bsäta fall hinner jag med några av de inlägg jag tänkt mig.

Må så gott och grankott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *