Grubblar vidare

2013-10-01

Ny månad och nu får vi hoppas att alla skadeperioder på såväl häst som människa är över!

Idag har Rioja fått gå ut i hagen. Hon fick full dos metacam tor-lör och sedan halv dos sön-mån och hon har gått normalt sedan i fredags. Så jag har ägnat en del av helgen åt att googla lite och läsa forskningsrapporter så jag tror jag har en liten tanke som jag ska stöta och blöta med mitt ”team” (vet och hovis). Viktigast är naturligtvis att hon är smärtfri och mår bra men det är ju också väsentligt att kunna undvika dylikt i framtiden. Nåväl det visar sig.

Russin är nöjd i alla fall med att syrran kommit ut i hagen. Hon har ju haft en av sina berömda höstbrunster så att hon verkligen är helt knäpp. Om hon inte far som en tok så står hon o skriker. Så det är lugnast för alla att Rioja nu är återbördad till flocken.

Russins hälta gick över under natten mellan tor och fre. Har ridit henne i två dagar nu och hon känns riktigt bra om än lite väl taggad. Hängde faktiskt på gramanen något jag i princip aldrig gör. Det funkade bra. Hon blir lite ögontjänare för trots att gramanen inte tar så räcker det liksom med tyngden av den så blir hon lite mindre ”på” och lägger sig inte i handen. Galoppen känns riktigt fin och just nu är det mest rehab jobb och lite kondis och uppbyggnad. Vi saknade lite av den varan när vi satte igång och tävlade så nu har vi backat tillbaka och jobbar egentligen bara rund och loss växlat med att bära och tänja. Hur som helst så känns hon bra så jag kör på så länge det är så.

Har ridit två pass på Humpen. Första passet tyckte jag att han var väldigt ”kort” och ganska trutig mot bettet på vänster sida, blev bättre under passet. Pass två var mycket bättre från början. Lite trutig så jag fick säga ifrån men sedan var han duktig. Många galoppfattningar, svårare att galoppera höger än vänster just den dagen men var väldigt fin och bärig i vänster. I slutet av passet kunde jag rida på en stor åttvolt och för första gången var han helt igenom och tappade inte balansen i övergångarna mellan varven. Han blir stadigt bättre, det är ju det som är roligt med unghästarna, det händer ganska mycket fort. Vi fick ju hemläxa av Wieger senast att han ska vara genom nacken i alla övergångar. Det är ju lättare sagt än gjort på en ung häst utan balans och styrka men eftersom jag är en lydig elev så har vi jobbat med det. Han gör det riktigt bra, det är klart att han ibland är mot handen i övergången men väldigt ofta hittar han rätt och är mjuk i nacken då också. Det är som sagt mycket dagsform på unghäst så vi hoppas att han har en bra dag nästa gång Wieger kommer.

Nu med djärva språng mot veckans uppgifter.

Ha en skön första dag i oktober!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *