Gott o blandat

2015-05-11

Ja så har ytterligare en helg förflutit. I lördags var det helt fantastiskt fint. Vi red och jobbade alla hästarna först på morgonen och sedan blev det en massa fixande med städ av stallet, klippa lite gräsmatta, fixa lite i rabatter, tvätt o annat. Vi hann också sitta lite i solen och grillade en sväng. Totalt sett en riktigt skön dag.

Söndagen bjöd ju inte på så trevligt väder och tävling var inplanerat. En tur till Wallstanäs för att rida en MsvB4 med Rioja. Det var uppehåll mest hela tiden även om det var lite grått. Hon var jättepigg och glad, det känns som om hon tycker det är roligt att vara ute på tävling. Jag var jätteglad över att jag hade så mycket energi även inne på banan. Det har annars varit lite ett bekymmer med henne på tävling att hon blirlite spänd och då blir ”ballong” vilket gör henne svårpåverkbar. Så var det inte igår men det resulterade å andra sidan i att hon tog en massa egna ”beslut”. Kanske inte så många som passade i programmet men som hon uppenbarligen tyckte var passande. Hur som helst så är jag inte särskilt besviken för det utan mest glad att hon verkar må så bra och att hon blir överambitiös. Nu när det svåra bytet fungerar så tycker hon det är lämpligt att visa det så fort vi galopperar en diagonal eftersom hon inte kunnat byta bra där tidigare. Det resulterade i katastrof i galoppen då hon bytte både hit och dit i parti och minut:-) Roligt att hon kan men bättre om hon gör det när hon ska. Men som sagt man får ta det positiva i varje utvecklingssteg och sedan jobba vidare. Vi har ju några starter till på oss så det är väl bara att ”nöta” på.

Jag är ff glad i kroppen efter att ha ridit den där StGeorgen i Botkyrka! Russin verkar också lite piggare. Ska träna henne idag och får då känna om hennes matta period är över eller inte. Efter starten på torsdag så ska vi göra en vet-check så får vi se. Humpen har jag tagit på töm några dagar igen. Han har verkligen sett fantastiskt fin ut. Tänk att det fanns så mycket trav i den kroppen?! Det finns mer, det syns och nu när bakbenen börjar komma igång ordentligt så börjar även korset röra sig. Han var ju stum som en planka över ryggen när vi började jobba så det är verkligen fantastiskt att se hur han utvecklas allteftersom. Vi får se om ett år hur han ser ut då.

Lite bilder från framridningen i Botkyrka, dammigt och hårt och vad svårt det är att fota serier:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *