Fart och fläkt

2011-06-08

Kan ju tycka att det inte skulle vara så mycket fart när termometern dallrar runt 30 grader men visst är det härligt! Passade på att rida bägge mina så jag var klar runt 8.15 igår morse. Det var nog tur för jisses så varmt det blev. Därtill kom både hovslagare och IR-Anna under dagen så det var full fart. Hade en lektion för bästa Lotta och Kaprifolen och jösses vad fin hon börjar bli. Roligt att se att hon är tillbaka efter skada och hoppas att lotta kan bli lite rättjusterad också:-)

Riojan blev av med sina ringskor igår, hmm nu är jag riktigt nervös. Vi hade inget val då hon fått lite tryckskador i fötterna av dem så hon behöver vila ifrån dem någon skoning. Jag vet ju om hennes känsliga fötter så jag kan ju välja att rida på mjukt underlag vilket det är i ridhuset. Om det kommer lite regn (vilket inte riktigt verkar ligga i planen) så blir ju utebanan också jättefin men nu är det på gränsen vad hennes fötter klarar, tror jag. Hon var i övrigt jättefin och hade inga reaktioner alls trots att hon är lite brunstig. Det är ju jätteroligt att vi lyckats få henne i sådant skick äntligen. Russin hade lite reaktioner i korset och jag tror att hon alltid kommer att ha lite där eftersom hon är lite sned i korset men det är lite och det släpper efter behandling och det var det enda hon reagerade på så jag är nöjd. Ett par dagar lite lugn till och sedan är det dax att skruva upp träningen igen.

Det kom och åkte hästar och människor från 14 – 22 igår så det var full fart på gården. Det tycker jag är roligt, i alla fall den här varma sköna tiden för vilken härlig kväll det blev och faktiskt inga mygg heller. Undrar om de låg i buskarna och flämtade eller om man har sån tur så att de torkar bort. Planerar att bygga ett däck vid huset. Längesedan vi byggde något på den här gården så lite abstinens blir det ju:-) NOT om man frågar Daniel (men är jag smart så gör jag inte det!!). Ska kika på virke idag och se när jag kan få det levererat. Kanske kan bygga till helgen eftersom jag avanmälde till tävlingen så då borde det finnas lite tid över.

Har beställt biljetter till Falsterbo nu, det är ju nära som sjutton! Tänk att det har gått så lång tid sedan jag började drömma om det och nu är det bara veckor kvar. Jag hoppas bara att det blir lite väder ”över” även till Falsterbo. Det brukar ju vara fantastiskt förutom ett år och när det regnar på näset ja då regnar det och jag hoppas verkligen att vi kan få vårt sedvanliga Falsterboväder för den optimala upplevelsen. Vi kan behöva det efter denna lite skakiga vår som innehållit lite mindre roliga händelser.

En del jobb finns kvar att göra innan det är dax att stänga butiken för lite semester men när vädret är så här så känns det inte så betungande med arbete heller. Det är ju som sagt som om man har all tid i världen även om morgnarna är lite tröttare än vanligt.

Ha en skön dag i sol och värme!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *