Färdigheter

2010-09-02

Varför är det så svårt att identifiera vad man egentligen är bra på? Är det väldigt svenskt att ”sätta sitt ljus under skäppan” eller gör alla så? Har haft anledning att fundera över detta de senaste dagarna och kommit fram till att det nog är otroligt olika! Vissa människor lider inte alls av någon självinsikt utan stövlar på i ullstrumpor och ägnar sig oavlåtet åt sådant som de definitivt inte har någon fallenhet för. Det kan väl vara ok tycker jag om man inte påverkar någon annan negativt och har någon slags insikt om att man ändå gör det man gör för egen del för att man trivs med det eller av någon annan anledning.

När det gäller egna färdigheter så funderar jag sällan på om jag är bra eller dålig på olika saker. Man konstaterar ju ganska snart när man gör något som man verkligen inte kan och antingen så tränar man på det för att bli bättre eller så struntar man helt enkelt i att fortsätta med sådant. När jag nu tänker efter så vet jag nog om en massa saker jag inte kan och som jag inte har någon ambition att bli bra på:

Hugga ved – är en färdighet jag nog skulle vilja ha men inser att det är för mycket risk inblandat för att jag ska hänge mig åt det

Mecka bil – totalt ointressant

Byta däck –  har ju vissa ”känningar på området” så det går bort

Fungera på hög höjd –  har en utvecklad höjdskräck som blir värre men som jag tränar på olika nöjesfält, troligen så botas den inte men det gör säkert inte så mycket

Rita/måla – Tyckte nog att jag var hyfsad på det en gång i tiden, tills jag träffade Daniel då la jag ner det

Arbeta med förvaltningsuppgifter – uuuurtråkigt

Ja listan skulle säkert kunna bli mycket längre.

När det gäller Daniel så har jag verkligen funderat på vad han inte kan? Han kan ju tydligen det mesta. Innan vi började med bygget så hade han inte byggt så mycket som en låda. När vi var klara så hade han ritat och byggt stall, ridhus och kontor! Är konstnärlig, är duktig på alla typer av sporter och lekar, kan laga mat, ja listan kan göras lång. Efter mycken eftertanke så har jag kommit fram till EN sak han inte kan.. KNOPPA!!! Så när vi är på tävling så är det verkligen inte Daniels förtjänst om Russin är proper…

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *