Fantasilös!

2011-03-24

”Man tager vad man haver” sa Kajsa Varg. Men enligt initierade källor så var det inte alls hon som sa det, vad vet jag?! Hur som helst så är det väl så man ändå får resonera när man ska fixa lite mat till sig själv i hastigheten. Hur många gånger har jag inte önskat att jag är en sån där organisared människa som prioriterar ätande. jag skulle så gärna vilja öppna mitt kylskåp och se en skinande ordning med olika fräscha råvaror och fina grönsaker som trängs på hyllorna. I samma ögonblick som jag öppnar kylen så ska ett litet recept på en kulinarisk rätt genast presentera sig i huvudet och det ska förstås inte ta mer än 2 minuter att göra. Ja DREAM ON skulle jag vilja säga.

Riktigt så ter sig inte mitt kylskåp. I det finns lite drickor, ost, smör en och annan bedagad grönsak och lite burkar med gurkor, rödbetor etc. Det är faktiskt ganska fullt men inte spelas det upp någon liten melodi och än mindre något kulinariskt recept när jag öppnar dörren. Jag är helt enkelt totalt och fullkomligt fantasilös de allra flesta gånger jag öppnar kylen! Det är skillnad om jag går in för att laga mat då går det oftast ganska bra och det finns fantasi men den här dagliga föda är verkligen ett gissel. Det är bra när mamma varit här för då har hon lagat lite matlådor med den nackdelen att det blir samma mat flera gånger per vecka men det uppväger 100 gånger att själv behöva hitta på något att äta.

Undrar hur hästarna eg tänker. De gnäggar förnöjsamt varje gång jag kommer med hö på lunchen. Hö?! Hur upphetsande kan det vara 7 dagar i veckan 4-5 gånger per dag? Tydligen tillräckligt. För att inte tala om när man kommer med kraftfoder på kvällen eller morgonen, då är de ju direkt uppspelta av utsikten att få sin lilla dos kraftfoder. Helt obegripligt faktiskt! Men tur är väl det för tänk om jag skulle vara tvungen att hitta på varierad och bra kost även åt dem 7 dagar per vecka, törs verkligen inte ens tänka tanken….

Lite planering ligger för dagen, både jobbmässigt och privat. Imorgon ska jag och Millan äntligen på Sture igen! Hurra!!! Ser verkligen fram emot att få en grundlig massage och få prata lite skit med bästa Millan. Vi ska nog också busplanera lite, får se vad vi får till…

Planering börjar det bli dax för när det gäller sambons stora dag. Den ligger i början av maj och jag har i princip gjort klart mina förberedelser så nu är det väl bara att invänta den stora dagen och dagarna innan ”putsa lite” på förberedelselistan. Det ska bli buskul!

Innan dess kommer jag att hinna med att åka till Borlänge på lite bus. Det var ju mer än länge sedan. Tror faktiskt inte att jag ”gjort stan” sedan Anders svensexa. Det blir säkert en bra uppvärmning inför Wieger träningen som infaller måndagen efter. Ja det kan inte bli värre än när jag firade min födelsedag så allt annat är lugnt:)

Ska börja förbereda inför helgen nu så det gäller att vara flink i fingrarna.

Må gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *