Faktiskt värre än..

2011-11-11

vandrande pinnar är råttor!! Ja att jag inte tycker om vandrande pinnar vet alla som känner mig någotsånär väl. Min motvilja mot dessa naturens helt vidriga tingestar är av den karaktären att om man vill bli på riktigt osams med mig så ger man mig en vandrande pinne! Imorse när jag fixade i stallet hörde jag en råtta. Ja då kan man undra hur expert jag är på råttor och det är jag delvis. Det är som vanligt man behöver kunna sina fiender! Jag har läst på och jag har en bra ”råttdetektor” dvs jag kan göra skillnad på ljuden. Råttor har en tendens att låta mycket men också att tystna så fort de hör att någon är i närheten. Möss däremot de låter och prasslar oavsett om någon finns i närheten. Råttor är helt enkelt beräknande och listiga. En väldigt dålig kombination med deras andra egenskaper tycker jag. Vandrande pinnar de låter säkert inte alls men för mig är de en icke-varelse.

Nu får jag se till att katterna tar mer plats ute och fångar den där äckliga råttan så jag får lugn o ro i stallet.

Nu är det äntligen fredag. Började morgonen med att fixa stallet och hade ridit och var klar 08.30. Så då kan man ge sig på resten av dagens arbete. Jag har lite att pyssla med. Behöver få till lite städning av huset och inhandling av råvaror till kyl och skafferi. Det blir så påvert annars vid middagen imorgon och man vill ju inte att gästerna ska svälta:-)

Jag tror vi har fått in ett litet höstvirus i stallet. Det hostas lite här och där men ingen är snorig och jag har tempat mina och de har ingen feber. Förhoppningsvis så beror det delvis på det varma vädret och för att det kommit in en ny stallkompis och det är nog övergående.

Red ett pass i förrgår för Y och det var jätteroligt. Nu börjar vi ta tag i delarna i StGeorg och som vanligt är det piloten som är obegåvad och långsam i sina reaktioner. Säger som Wieger ”stackars häst” :-). Men nu har jag lite hemläxa och det kan i sig vara inspirerande så att vi har något att ta tag i de mörka novemberkvällarna. Det behövs all form av inspiration om man ska få till någon kvalitativ träning den här tiden på året. Förhoppningvis blir Globen också en injektion och sedan vänder de ju ganska snart så att det ska bli ljusare igen. Längtar!

Så thank good it´s friday! Ha en trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *