Faktiskt riktigt skönt

2012-06-05

Det blev ingen tävling i helgen. Jätteskönt faktiskt. Hade anmält till Sorunda men bestämde på lördagen att jag inte ville åka. Kände mig riktigt trött och sliten och behövde få lite annat gjort så för en gång skull så var det inte något svårt beslut. Annars brukar jag vara otroligt ambivalent om det är så att jag ska stryka mig, gillar inte det men å andra sidan gillar jag inte att tävla i regn heller.

Helgen ägnades istället åt att städa en del, plantera i trädgården och ”pimpa” mitt kontor. Roligt! Jag tror det är få människor som tror att jag är typen för att sitta och texta fint på små stenar som jag sedan lägger i odlingarna. Riktig ”Ernst” varning på det. Men faktum är att jag ibland gillar att pyssla lite. Så jag har anlagt en liten örtträdgård och i den har jag textat fint på stenar där det nu står ”gräslök, basilika etc”. Återstår att se om något kommer upp. Jag minns den gången jag skulle på julfest och hade en bestämd uppfattning om vilket halsband jag ville ha. Det fanns naturligtvis inte något sådant varpå jag tänkte att ”bra kvinna reder sig själv” och gick resolut in på en affär som hade mycket halsband i fönstret. Jag trodde då att jag skulle kunna köpa ett men blev på något sätt så chockad över att innehavaren av affären var så himla otrevlig och fräste åt mig så jag fann mig själv gå ut ur affären med en liten påse med pärlor och tråd. Vet inte riktigt hur jag tänkte eftersom jag oftast är minutplanerad och definitivt så en fredageftermiddag.

Hur som helst så är jag också en ganska envis person så lite med inställningen ”har man tagit fan i båten….” så satte jag resolut igång med att trä pärlor på tråd, jag tror att synen var bättre på den tiden, idag är jag inte säker på att jag skulle fixa det på samma sätt. Hur som helst så kom Daniel hem och hittade mig i köket träget träende pärlor på tråd. Han tittade lite frågande på mig och frågade försynt ”vad gör du?” – Ett halsband svarar jag ganska sammanbitet. ”-NU??” – ”Ja, svarade jag när skulle jag annars göra det”. Han suckade lite lätt och gick och gjorde sig iordning.

För människor som inte känner mig så ter sig kanske inte detta så himla konstigt men de som känner mig har fått sig många goda skratt och de vet att ibland kommer pysseltanten fram och då kan det bli en och annan sten med kalligrafi:-)

Kontoret fick sig också ett ansiktslyft. Det har av någon anledning lite smygande blivit ”förvaring” av många tomma kartonger etc. Nu rensade jag hysteriskt så jag kommer säkert att leta efter sådant jag slängt. Sedan fick soffan ett nytt överdrag och lite kuddar, fönstren nya gardiner och lite blommor samt ny matta och en fantastisk ljuskrona. Har kikat på den länge och nu slog jag till. Den som säger att man inte kan shoppa sig lycklig vet inte vad de talar om:-)

Nu stundar lite mer arbete innan en mellandag.

Ha en skön tisdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *