Existensiell

2012-05-22

Det är utan tvekan så att omvälvande händelser i livet får en att tänka på , ja just, livet. Den senaste månaden har ju varit minst sagt omvälvande och inte på något direkt bra sätt men om man väljer sitt förhållningssätt så kan det komma något gott ur varje händelse. Jag kan absolut inte se någon vett och sans i det som hände med min goda vän men jag kan se att det har haft något gott med sig. Jag fick lov att värdera och prioritera igen. Mycket bra! Jag började ”se om mitt hus” , jag menar hur många  av er/oss tänker på att gifta sig för att det vore praktiskt om det onämnbara händer? Eller om man inte gifter sig, upprätta ett testamente? Eller hur många har ett ”vitt arkiv”, eller på annat sätt ordnat sina papper, kontakter, lösenord, konton, försäkringar osv osv.

Ja det kanske är jättemånga som gjort det men jag har inte alla vuxenpoäng där i dagsläget. Jo jag har ett testamente men jag har inget vitt arkiv (ännu) men förhoppningsvis ganska snart. Jag vet hur jag reagerade när min pappa gick bort, jag fick någon sorts städmani, slängde mig in i vindsförråd och källarförråd och slängde och sorterade mumlandes ”ingen ska behöva rensa efter mig”. Det kanske är ett sätt att hantera såna saker. Annat som jag också ägnar mer tid åt nu är mina vänner. Täta små kontakter för att kolla att allt är som det ska. Jag tror i och för sig att jag gjorde det tidigare också men jag tror jag är mer medveten just för tillfället. Inte lägga energi på fel saker, det kan vara riktigt svårt oavsett om det gäller jobb eller fritid och det tror jag att jag jobbar med jämt. Just för tillfället tycker jag det är rätt enkelt att sortera bort det som är trist, tråkigt, negativt och tar energi. Jag behöver få och ge energi och som väl är så har vi rätt årstid för det nu.

Träningen med Wieger gav (och tog:-)) energi. Gav på ett mentalt vis och tog rent fysiskt. Att ha lektioner en härlig sommarkväll när det vill fungera för eleverna ger energi. Att rida ut i naturen som idag, dagens efter träning, på nöjda betesmätta (badbollslika:-)) hästar det ger också energi och ett lugn. Att en liten stund lyckas bara vara, känna solens värme, vindens svalka, se räven hoppa upp ur diket och pila iväg när vi red förbi, höra fåglarna och känna hästarnas lugn. Tänk om man kunde vara i den sinnesstämningen liiiite längre och liiiite oftare men vem vet då kanske man inte skulle uppskatta det på samma sätt.

Nöjda sommarhästar (ser mer ut som skogsmullar än tävlingshästar:-))

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *