Ett steg fram och ett tillbaka

2011-03-22

Så känns det ofta i den här sporten. Hjärtehästen hade förstås en senskada! Skit, skit, skit!!! Så där ja, nu är det bara att bita ihop. Den är inte stor, en till två mm rift på djupa böjsenan och ev lite utsträckt struktur på senan runt området som kan vara en del av skadan men det är svårt att säga då man inte har några referensbilder sedan tidigare. Hur som helst så är hon ju ff halt, ganska lite nu och endast i trav och de är troligen inte beroende av senan utan snarare av själva stukningen. Svullnaden är mycket bättre så jag hade nog ändå räknat med ca 3 v innan stukningen i sig hade varit ok. Nu sa vet 6 veckor och ny undersöking. Jag kommer att behandla henne morgon och kväll nu med det röda ljuset och beställa en tid om ca 4 v för att kolla. De tävlingar jag lyckades anmäla till blir ju inte av med henne men jag kanske får sadla ut Russinet istället.

Russinet ja, hon fick ju åka till Waxholm i söndags och gå ett pass för Wieger. Sedan red jag ett pass till igår och hon var jättefin. Lite stark för jag kommer inte riktigt på timingen i att hålla och lätta. Fick en ganska bra känsla ändå på slutet och vi tränade både piruetter och byten och la in några seriebyten också. Det händer något med huvudet så fort han säger byten i serier. Jag tror jag får brainfreeze!! Jag samlade i alla fall ihop mig och lyckades göra ett par stycken så nu får jag väl träna på dessa när så de enstaka är så mycket bättre. Wieger sa när jag körde honom till Arlanda att han tycker att kvaliteten i de enstaka har blivit mycket bättre och hela Russinet f ö. Så om jag ger det några veckor så tror han att jag får dit serierna. Det är lite lustigt för han frågade vilken häst jag tycker är bäst och när jag sa hjärtehästen och varför så ”försvarade” han Russinet. Han gillar verkligen henne och hennes temperament att hon hela tiden ”vill”. Jag tycker ju det är lite bekvämare med hjärtehästen eftersom hon sällan varvar så hårt så man har mer tid för ridningen och hon har lite extra rörelse i sig. Russinet har definitivt styrkor som inte Riojan har. Hon är starkare, har mer egen motor och är riktigt stark i galoppen. Kanske Riojan hade varit det också om hon haft möjlighet att tränas mer än 6 månader i taget.

Nåväl det hjälper ju inte att gråta över spilld mjölk så det är bara att bryta ihop och komma igen!

Matcho ser i alla fall bra ut efter kastrationen, hans kompis Wilbur har däremot svullnat lite så extra promenader är ordinerade. Vi var ute och knatade med dem i 45 minuter igår kväll och han såg bättre ut efter promenaden. Ingen feber eller andra tecken så om bara de första 10 dagarna får avlöpa utan bekymmer så borde det ordna sig.

Strålande sol idag, härligt för hästarna (i alla fall mina) som får gå nakenfisar och klia på varandra och få lite vitaminer på pälsen.

Ha en skön vårdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *