Ett år efter

2014-10-06

Nu har det gått ett år ungefär sedan jag slutade som domare. Jag tänkte på det imorse när jag gick och fixade i stallet och konstaterade att jag kände mig rätt fräsch och att det var måndag morgon. Det har verkligen inte alltid varit så. Det är klart att när man är mellan 25-40 så betyder kanske inte återhämtning lika mycket. Jag har flängt ganska mycket i mitt liv. Jobbat heltid med ett extrajobb under många år. Haft lektioner, programridningar och dömt eller tävlat på helgerna. Sedan byggde vi oss en gård och jag rusade på ungefär på samma sätt under åtminstone 7 år till. Sedan sa det stopp. Det som fick mig att ta beslutet var en händelse på den tävling där jag dömde som fick så himla tråkigt och osakligt efterspel. Då kände jag att jag var helt klar med domeriet. Det är satt i perspektiv ett av de bästa beslut jag tagit på många år:-) Jag har nu kunnat ägna helgerna åt det jag vill och tiden räcker liksom ändå inte riktigt till.

Under förra veckan var jag på resande fot mest hela tiden. Resande är också sådant som gör mig trött nu förtiden. 12-14 timmars dagar på resande fot är ingen direkt energiladdare och eftersom jag dessutom har ett ganska aktivt liv utanför jobbet så tar det på när man är lite äldre. Helgen har därmed varit ganska vilsam, städat huset, läst lite böcker, krattat löv, åkt på lite ”utflykt”, varit på Fullerö och ridit mina hästar. Alldeles lagom aktivt för att hinna återhämta sig till måndagen. Om jag fortfarande hade dömt hade jag säkert suttit i något ridhus merparten av lördag eller söndag och sedan klämt ihop resten på en dag och sedan varit precis lika trött eller lite värre på måndag morgon huwwa!

Helgens ridning har varit jätterolig. Russinet börjar hitta tillbaka till tryck och energi och mellantrav glimtar fram här och där, hon känns riktigt fin. Rioja verkar ok igen. Det var ett ”litet” skov men dock ett skov och hon har fått ta det lugnt i 2 veckor. Nu de senaste dagarna så har hon busat ganska ordentligt i hagen så hon har fått gå lördag och söndag. Hon ser jättefin ut och är väldigt pigg. Det brukar vara ett gott tecken på att hon känner sig ok. Lille Humpen har också fått göra några pass under helgen. Han känns riktigt bra. Bogarna börjar vara under kontroll så att jag kan få traven att bli lite mer uppåt och framåt. Det är fortfarande ingen supertrav men jag känner mer och mer att det finns där och nog går att utveckla. Galoppen är super. Väldigt balanserad och rund, vi gör byten både nu och då och från höger till vänster gör han superbyten, luftiga och stora precis som galoppen. Från vänster till höger är det svårare men jag har kommit på att om jag gör dem från förvänd till rätt så verkar det vara lättare för honom. Ja det är olika för olika hästar. Lite bakdelsvändningar gör vi också och de börjar sitta riktigt bra så ja han artar sig den lilla måsen:-) Skorna har nu fått suttit på lääänge peppar,peppar. Han har dock återfallit till att ta av sig någon av tofflorna någongång under dagen men utan att någon sko följt med. Det tog tid för honom att komma underfund med hur tofflorna egentligen fungerar och eftersom man måste slita i olika moment så är jag inte säker på att han löser det flera gånger. Jag tror han hade mer tur än listighet som tog sig ur den igår.

Veckan bjuder på ganska mycket jobb igen. Jag har lite kluriga uppdrag som ska sys ihop och som är mycket av tankenötter, roligt men lite jobbigt också, hjärnan får anstränga sig stup i kvarten:-)

Nu ska jag sätta igång min arbetsvecka så jag önskar er en riktigt trevlig oktobermåndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *