En sucker för en god historia

2012-11-07

Igår kväll gav vi oss av till min hemstad Borlänge för en ”feel-good” kväll hos en kompis till mig som är frisör. Hon hade en leverantör där som berättade om deras produkter och så tvättades det och stylades lite hår, dracks lite bubbel, åt smörgåstårta och hade allmänt trevligt. Lite vardagslyx och inspiration. Nu måste jag berätta lite om produkterna känner jag. Hårvårdsprodukterna är Kevin Murphy som min goda vän redan har introducerat mig för. Jag som nästan inget hår har är SÅLD på dessa. De är superbra OCH de är miljövänliga. De innehåller inga sulfater eller parabener eller andra farliga ämnen som vi utsätts för lite här och där. Därtill kan vissa av produkterna som t ex håroljan funka jättebra som insmörjning till händer och fötter etc. Ja i sanning så har han lyckats den där ”Kevin Costner/Eddi Murphy” som vi skrattade gott åt igår. I sortimentet ingår också colourbugs! Jätteroligt stryka på färg för håret som tvättas ut. Finns i rosa, lila, korall och nu också VITT. Så för den som vill vara riktigt platina en kväll så finns nu grejen. Jätterolig ”make” för håret som inte heller kostar skjortan.

Säljaren hade också med sig en ny linje hudvårdsprodukter. Ett område där jag är riktigt kinkig kan jag säga. Lider verkligen under vintern av riktigt torr hy och är därtill kontaktallergisk mot parfym vilket gör att om det är parfym i hudkrämer så får jag eksem. Vet ni, det finns nästan inga hudvårdsprodukter utan parfym:-). Hur som helst så presenterade han Kahina Giving Beauty. En produktlinje som har sitt ursprung i Marocko, där kvinnor eg inte får arbeta, men som ger kvinnor ”sysselsättning” samt där 25% av försäljningen går tillbaka till kvinnorna i form av saker de behöver och ”lön”. Produkterna baser till mångt och mycket på Arganolja som är mödosam att utvinna. Nåväl jag ska inte tjata för mycket, ni kan läsa själva om detta på Kahina Giving beauty

Jag fick prover i alla fall på oljan och hudkrämen. Jisses säger jag bara. Miljövänligt, hudvänligt och människovänligaprodukter finns det? Ja verkligen, oljan som jag nog aldrig hade kunnat tänkt mig att ha i ansiktet var som en dröm, Flöd in och ansiktet kändes så mjukt och lent så jag tror på allvar att huden kommer att föryngras allteftersom man använder detta. Kände att jag kanske inte skulle använda min blogg så mycket till skönhetsvård och sådant men nu handlar det dels om miljö och dels om människor och en god sak/historia så då har jag verkligen inga problem att puffa för det! Try it you´ll like it!

Ja detta ska ju vara en hästblogg så några rader om de fyrbenta bör jag väl också skriva. Russinet är PIGG, hon har ju vilat sedan i fredags men jag tror jag ska börja röra lite på henne igen. Tror inte det är någon större fara med benet, dock har jag beslutat att ställa in Högbo det kändes lite för stressat för det. Tittade istället på vårsäsongen och såg att det fanns ganska många MsvA/StGeorg under våren att anmäla till så vi tar avstamp mot det nu istället.

För Rioja kan möjligen säsongen börja redan i februari, är ju lite sugen på att starta henne då hela hösten gick åt fanders. Får väl se om det tänker vara drivis och snöstorm eller om man möjligen kan komma ut redan då. Vi får se, känns i alla fall lite roligt att planera.

Nu får jag nog lov att ägna mig att mina arbetsuppgifter så jag önskar alla en trevlig onsdag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *