Det var vi värda!

2014-05-16

Jaha så rullade tiden på igen då! Veckan har varit full med jobb och mycket ridning och även lite träning. Lille Humpen sköter sig bra, tänkte att jag skulle ridit igår innan jag hade lektion men då hade han tagit av sig grimman och gått och lagt sig! Så jag antar att han vill säga att han var trött helt enkelt. Det är säkert lite växtperiod den här tiden så när de tydligt berättar att de är trötta så får de en vilodag av matten. Tror att jag vinner på det i längden.

Russinet har börjat jogga. Har känts lite skum i början av passen men allteftersom så blir det bättre. Igår kändes hon i princip normal så jag hoppas kunna börja rida ”på riktigt” i nästa vecka. Vore ju roligt om jag hann med någon start till i alla fall innan vårsäsongen är helt över.

Riojan har vi tagit nytt sockerprov på för att följa upp hur hennes sjukdom beter sig. Den här gången stannade insulinen på strax över 400!! Tjoho, hurra och vad bra! Det var hon värd lilla gumman. För den inte så insatte så kan jag berätta att helt normala hästar ligger under 400, de som är i gråzonen ligger mellan 400-700 och första provet vi tog så låg hon på 1300! Vilken återhämtning, under perioden när hon stod på skolan så hade värdena gått ner till 570 och nu ”bara” 400. Så hon är på rätt väg absolut. Det innebär ju egentligen bara att vi får fortsätta som vi gjort. Det blir naturligtvis lite nervöst att släppa på grönt men å andra sidan så har hon alltid gått på grönt och haft annat foder OCH ätit kraftfoder utan att dö. Nu vore det väl sjutton om hon inte ska klara lite grönt för sysselsättningen när hon i övrigt går på ”magerkost” och inget kraftfoder. Nåväl jag har planerat för att ta ett prov till mitt i sommaren för att se hur det håller sig. Tyvärr är ju inte provet något man kan göra ”bara sådär” utan kräver en del logistik så det blir ju inte så ofta man tar det.

Å andra sidan med en hysterisk matte så skulle hon väl se ut som en veritabel nåldyna om jag kunde ta prover själv lite oftare så för Riojans skull är det nog bra att det är lite omständligt:-)

Tävling imorgon, vet egentligen inte riktigt hur det känns inför den. Jag har tränat på och ökat kraven och det innebär att ”madame” som f ö mår bra (jag vet det liksom) visar en del av sitt formidabla humör. Som väl är så verkar hon inte så benägen att visa upp det på tävling. Där verkar hon rent av bli lite hög på sig själv så då kanske det inte är lika tråkigt. Ja vad vet väl en luttrad matte. Jag ska i alla fall passa på och starta när jag kan för förr eller senare så dyker det väl upp något igen:-(.

Eftersom Russin inte kan starta i helgen så får jag istället möjlighet att rida lille Humpen för Wieger. Det ska bli skoj för nu var det längesedan han såg honom så får vi se vad han tycker.

Nu tycker i alla fall jag att arbetsveckan börjar kräva avrundning. Jag ska också passa på att fira att jag nu agerar i helt egen regi och idag är den sista dagen på DD&P. Det har inneburit att jag i veckan både tagit fram en logga för Simson consulting och knackar ihop en hemsida. Riktigt skoj tycker jag!

Så nu full fart mot helgen, hockey och lite godis i soffan, thank god it´s friday!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *