Debut till slut

2012-05-01

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så blev det ändå tävling idag. Bara det i sig tror jag kan betecknas som något av en bragd. Jag tror att jag har en av de värsta veckor jag någonsin upplevt bakom mig och den började med sorg och elände och avslutades med sjukdom, feber och mer elände. Var till Brunmåla med Russin i onsdags och det var som befarat ganska spänt på vänster sida i ryggen så hon blev sprutad med muskelavslappnande. Det innebär lite tävlingsuppehåll igen och lite rehab i lina innan ridning. Dock blev hon inte så kraftigt behandlad då det var ganska lätta symptom men ändock det jag förmodligen känt. Hennes tävlingssäsong har hittills varit en urdålig start och sedan anmälan till ett antal tävlingar som jag sedermera har fått tagit tillbaka. Nu hoppas jag att efter detta så kanske vi kan få en liten vårsäsong ändå. Det är ju ändå ganska tidigt på säsongen.

Rioja har då istället fått tävla desto mer. Faktiskt har hon gjort lika många starter i år som hon gjorde på hela förra året. Det säger något om hur mycket rutin hon nu kommer att samla:-). Hade laddat för att debutera MsvB2 i Solna idag och det höll på att gå om intet p g a veckans sjukdom. Så sent som igår kväll var det ff osäkert om hur min mage skulle må och om jag skulle klara att starta. Har ridit två pass under veckan, allt under lättridning och lätt flämtande, inte bästa uppladdningen. Hur som helst gav vi oss iväg i fantastiskt tävlingsväder till Solna. Rioja var inte helt på sitt bästa på framridningen men det kan nog ursäktas med att hon inte riktigt fått jobba igenom sig under hela veckan.

In på banan och lite spänd i traven så jag får inte riktigt flytet i öppnorna, slutorna gjorde hon super! Lite spänd i skritten med taktinslag, blev överambitiös in till enkla bytet och trodde hon skulle byta på riktigt där så lite små och större missar fram dit. Målet var att sätta det bytet som är ”säkert” och försöka ”minimera” katastrofen i det andra. Hon gjorde första bytet rent och på hjälpen och andra bytet faktiskt bättre än på träning. Inget stort hopp utan det stod ”trycker mot vänster skänkel” vilket inte var sant utan jag flyttade henne för att göra det lättare, man får ju luras lite på tävling ändå:-). Betyg 6 och 5 på bytena!! Belönades totalt i debuten med 63 procent så jag var jättenöjd. Hade säkert kunnat varit ett par procent högre om jag kunnat rida under veckan. Jag är i alla fall jätteglad åt tävlingen och åt den lilla hjärtehästen som visar så gott mod på tävling. Nu hoppas vi på bättre veckor framöver utan sjukdom och elände så att vi kan hämta kraft och gå vidare.

Lite bilder från dagen. Solna måste ha norra europas bästa ridhus att fota i!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *