Dags att uppdatera!

2012-09-11

Nu har jag haft giltigt förfall för att jag inte uppdaterat. Det var helt enkelt en mycket full helg. Ingen start för mig då Russin ff har lite torrhosta efter det att hon fick i sig mögel, suck. Har nu bytt ut ALLT och hoppas att det reder upp sig under veckan.

I helgen var det ju Kräftdressyr! Å vilket roligt meeting det var. Jag var där och dömde på lördagen en MsvB5 klass och sedan satt jag med huvuddomaren i MsvA1 eftersom jag ändå inte fick rida. Så det blev en heldag ändå. Jätteroligt att sitta med en högre domare och bara kunna sitta och titta och fundera utan att ha ansvar för att sätta siffrorna i programmet samt formulera sig stup i kvarten. När man sitter med så sätter man ju ändå siffror i huvudet för att se om vi tycker lika och det tycker jag att vi gjorde. Det jag försöker ta med mig är att hellre ge bra poäng i programmet och ”tuffa till det” på koefficienterna om svårigheterna i klassen inte sitter. Det försöker jag göra normalt sett också men blev ännu mer påmind om det i och med att jag satt med i MsvA1. I övrigt kunde jag mest få ”glida runt” och prata lite med klubbkompisar som startade och hann också se flera stycken rida. Det är riktigt roligt att ibland vara på tävling utan att tävla för då hinner man liksom vara med på ett annat vis.

Arrangemanget var verkligen jättebra, alla verkade ha trevlig och Vandringspriserna rönte mycket uppmärksamhet. Jätteroligt att de blev så uppskattade, vinnare i Lilla rundan blev Carolina Mörk ifrån Gripen på sin fina Cinoek och vi hoppas att hon nu ”pushar” för vårt meeting och frestar sina kamrater med sitt fina vandringspris inför nästa år. Stora rundan vanns av vår egen otroligt duktiga Louise Sätterman med hennes fantastiska Alex som nu tog sin första inteckning i vandringspriset.

Därtill måste jag ju också nämna våra DM-ryttare. Storslam för UDS i DMet, härligt för Ankie som slitit med själva meetinget att få vinna DM som en del av belöningen för allt slit med tävlingen, därtill gjorde hon ett superrunda i MsvA1 så hon hade en lyckad lördag! Emma och Zauron vann silver på DM och Louise och New Life vann brons! F ö så var väl 7 av 10 deltagare i DM UDS så det ska ärligen sägas att UDS chanser att knipa några placeringar där var det väl inga höga odds på:-)

Lördagskvällen ägnades åt Kräftfest, vi var ett gäng som sjöng sånger och viftade med armar och stampade med fötter efter tävlingarna samt åt god mat och härliga tårtor. För alla er som inte var med på festen på kvällen så säger jag bara, boka in den nästa år!

Söndagen ägnades åt lite stall, longering och sedan iväg och dela ut priset i Lilla rundan. Jag stack sedan till Surahammar och dömde ytterligare en MsvB5, jag var inspirerad och taggad och tyckte det var riktigt roligt och tror att ryttarna tyckte det också. Hem efter en lång dag och fick i mig lite middag innan det var nattdags.

Ja så fort kan helger gå och gårdagen var inte heller något undantag, jobb, jobb samt lite foderhämtning och stallpyssel och vips så var dagen slut. Idag ska jag försöka börja sätta igång Rioja! Lite ridning i ridhuset blir det för att se hur hennes fot reagerar, håll tummarna.

Nu mot dagens värv!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *