Check!

2012-06-26

Ja än är det varken semester eller för den delen heller sommar så man kan lika gärna knata på i gamla ullstrumpor! Har tagit mig an lite olika saker att checka på listan så att säga. Förra veckan så var det att åka med Russins ben till veterinären. Som jag skrev då så har hon lokal sarkodios som jag fått en salva att behandla och hon verkar inte reagera på den så det är bara att köra på. Däremellan har det ju varit midsommar och inför den så körde jag det stora rabarberracet! Vet inte vad jag fick för mig men jag gjorde rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberpaj och sedan var det lite rabarber kvar så då slog jag till och gjorde rabarbermarmelad. Quite the little hausfrau som vi säger i mitt hus:-). Därefter har jag betat av saker att göra på arbetslistan som nu så sakteliga minskar och inte fylls på i samma takt. Det känns bra för då kanske det finns någon form av balans inför den ena semesterveckan.

Idag har Russin fått åka till Ultuna igen. Också helt planerat och denna gång till tandläkaren, det var ett tag sedan. Hon såg ok ut, ett bitmärke på insidan av ena kinden men inte sår utan mer ett blåmärke, ett par mindre hakar som slipades ner men annars frisk och fin i sin mun. Check! Återstår att boka en tid åt Rioja i september någon gång. Annars tror jag att alla inplanerade vetbesök etc är genomgångna nu. Nästa vecka kommer IR-Anna och de ska också skos den veckan. Jag ska klippa mig i slutet av denna vecka, ska bli skönt då jag ser ut som ett utegångsfår, det är inte bara gräset som växer när det regnar ska jag säga.

Väntar på leverans av det beställda solariet, ja det kan kanske verka väl desperat p g a regnet men det är naturligtvis inte till oss utan ett solarie i stallet. Har äntligen gjort slag i saken och det ska bli jätteintressant att se hur användbart det blir och om det gör någon nytta för ”onda ryggar”, en del i att försöka hålla Russinet frisk i sin rygg. Tror att det kan vara användbart och skönt för människa också att få stå i lite ljus och värme innan man ska rida ruskiga höst och vinterkvällar.

Väntar gör jag också på att markentreprenören ska se till att det kommer grus på vägen som till slut blev skrapad. Risken är väl att de får skrapa om den för att den hinner regna sönder innan gruset kommer. Annars tror jag inte att jag direkt väntar på något som ska levereras eller genomföras. Innebär alltså att jag börjar samla ihop mig för att så småningom gå in i semestermode, ska bli skönt oavsett väder.

Ska ge hästarna lunch nu, sederingen borde ha gått ur helt och hon springer och gnäggar så jag antar att det är ok. Ska sedan se om jag får något besked om min lilla mamma som är dålig, man blir alltid orolig då men jag försöker vara obotlig optimist så jag hoppas på det bästa.

Ha en bra ”typisk svensk sommardag”!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *