Bra träning

2015-11-16

Tänk så vansinnigt roligt det kan vara att träna. I november går jag gärna ner lite på lågvarv och har svårt att hitta den där riktiga motivationen när dagarna blir korta och mörkret dominerar. Men igår var det träning för Wieger igen! Han kom till Ängeby så jag hade haft möjlighet att rida alla hästarna. Men eftersom Rioja ff vilar efter sin vrickning så blev det lille Hump och Russinet som fick springa fort.

Började med Humpisen och det kändes så där, fick inte vänster sida att lossna och till slut lessnade jag och så fick Wieger sitta upp. Man får ju passa på när man har en Grand Prix ryttare som kan tillföra häst (och mig) massor. Humpe var inte riktigt nöjd med hur mycket Wieger ville att han skulle vara framför skänkeln samtidigt som han ska vara genom nacken och igenom ryggen. Som de kämpade på! Men ett tu tre så började höger bak arbeta och jag fick se att jag har en riktigt flott häst! Han har verkligen en riktigt fin sida och han rör sig riktigt bra. Traven har ju som jag tidigare skrivit blivit mycket bättre men nu såga jag också att det finns en massa mer trav i honom så med mer gymnastik och träning så kan det nog bli riktigt bra. Sedan kommer han alltid att ha sin oliksidighet att arbeta med så vi får se hur långt det går att bygga och jobba om. Det blir en spännande resa. Han var ju från början ett projekt och det är väl förvisso alla hästar men han hade kanske lite fler utmaningar rent exteriört att arbeta med. Jag tror ändå att det grund och rehab arbete jag gjort med honom hittills kommer att betala sig. Nu ser han fräsch ut och jämn i bägge varven så som sagt det är bara att jobba på. Jag får ta ut honom en sväng ikväll, tror inte det är så bra för honom att vila dagen efter en sån genomkörare. Jag hoppas att han tagit det på rätt sätt så att jag kan rida ett lättare pass.

Sedan var det Russinets tur. Det är så obeskrivligt skönt att sitta upp så sin gamla utbildade häst när jag klivit av den något sneda och gistna unghästen:-) Även om Russin har sina dagar då hon bara är 1,8 år så är det ändå så hemtamt. Hon var jättefin igår, bra schvung i samlad trav och ganska lätt i galoppen. En bra dag helt enkelt. Gjorde lite serier och de var väl sådär men det berodde mest på piloten förstås. När vi avslutade så var hon riktigt på hugget och Wieger skrattade och sa att han verkligen gillar den hästen. Det har jag alltid misstänkt men nu uttalade han det också. Det är nog hennes arbetsvilja temperament kombinerat med att det verkar finnas kvar när hon går in på sitt 19onde år! Ja alla vi andra gillar också Russinet:-)

Rioja har nu slutat med antiinflammatoriskt och vi får se om någon dag när det gått ur kroppen om benet fortsätter vara svalt och smalt och framförallt om hon är ohalt.

Nu med språng mot arbetsveckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *